Jesenjim detaljima ukrasite dom, dvorište ili terasu

Jesen je godišnje doba koje karakteriše bogatstvo boja i elemenata koje možete savršeno da upotrebite za ukrašavanje prilaza kući, ulaznih vrata ali i terase.

Veliki broj detalja možete prikupiti u šetnji kroz obližnji park ili na izletu sa decom. Skupljajte lišće divnih boja i zanimljivih oblika, suve grane, šišarke, kestenje, žirove, lešnike, orahe, grančice ukrasnog zimzelenog žbunja... Kao dodatak ovim besplatnim ukrasima koristite kupljene ukrasne bundeve, klipove kukuruza, žito, seno, ili u cvećarama hrizanteme, zimske ruže ili bukete suvog poljskog cveća.

Kada sve ove prikupljene i kupljene detalje ukombinujete sa još nekim dodacima koje sigurno imate u kući, dobićete neodoljive aranžmane kojima ćete svoj dom učiniti posebnim. Evo zanimljivih predloga za inspiraciju:

Aranžmani od lišća


Sakupljeno lišce i grane sa lišćem možete izložiti u niskim drvenim saksijama ili ih jednostavno aranžirati u većim vazama poput cveća. Raznobojne boje lišca i različiti oblici, učiniće ovakav aranžman zanimljivim gotovo isto kao da je cveće u pitanju. A ako imate par tegli na raspolaganju napravite viseći aranžman gde ćete po jedan list ubaciti u unutrašnjost i tako istaći njihovu lepotu i različitost.

Drvena kutija puna jesenjih ukrasa

Drvenu kutiju ispunite najrazličitijm bundevama, svećama, grančicama od ukrasnog žbunja i dodajte još po neki tipičan jesenji plod kao što je klip kukuruza, jabuka, koštunjavo voće i aranžman je spreman da ga postavite ispred ulaza.

Drveni detalji


Ove predivne ukrasne daske u obliku bundeve napravljene su od starih dasaka i postavljene na postolje. Dodatni jesenji šmek je dobijen uz pomoć svežnja žita u vazi, ukrasnim svećnjacima i malom crnom pticom.

Koji god komad starog drveta da imate, biće odličan detalj u jesenjem aranžiranju, na primer stari drveni točak. Točak morate da potražite na vašarima ili kod rođaka na selu a ukrasne daske možete i sami da napravite.

Venac od grančica i girlanda od lišca

Ukoliko u dvorištu imate ukrasni zimzeleni žbun sa bobicama iskoristite njegove grančice da napravite venčić koji će upotpuniti vaš jesenji izgled ulaza. Pored venčića možete da dodate i girlandu od lišća koja će biti podjednako zanimljiv detalj.

Jesenje cveće u saksijama


Na pijacama i u cvećarama možete da pronađete jesenje cveće koje će vam sigurno i u toku zime krasiti ulaz. Hrizanteme su najpogodnije jesenje cvetnice koje će vas oduševiti obiljem cvetova najrazličitijih boja. Kada izaberete hrizanteme koje vam se dopadaju, rasporedite ukrasne saksije ispred ulaza uz neku bundevu i još neki jesenji dekorativni ukras kao što je seno, pletene ili drvene korpe, kukuruz i sl. i uživajte svaki put kada se vratite kući kada ugledate ovaj prizor.

Venac od kukuruza

Kukuruz je jedan od obilja plodova koji su nam dostupni u jesen. Tu su najrazličitije sorte sa zrnima u bezbroj nijansi, od žute do crvene. Takvi klipovi su zgodni da od njih napravite ukrasni venac za ukrašavanje ulaza. Ukoliko nemate klipove sigurno ćete u selu kod rođaka moći da prikupite lišće kukuruza koje vam može poslužiti da od njega napravite ukrasni jesenji venac . Kada ga okačite dodajte pored još par bundeva i jesenji aranžman je gotov.

Ugao ispunjen jesenjim ukrasima

Ovaj aranžman izgleda kao da je iz velike drvene korpe ispalo divno jesenje lišće, različite bundeve i bale sena. Iskoritite ovu ideju i napravite i vi nešto slično sa detaljima koje sakupite.

Veliki fenjeri ispunjeni bundevama

Veliki fenjeri, stara kolica, metalne ili pletene korpe, sve može da posluži kao odličan detalj za jesenji aranžman. Nabavite puno manjih bundeva i njima ispunite unutrašnjost i dodajte šišarke, kestenje, žirove, sve što asocira na jesen i sve što ste prikupili u šetnjama po parku.

Bundevice svećnjaci

Male bundeve iskoristite kao svećnjake za male sveće. Izdubite središte bundeva i u otvore ubacite patrone sa svećama, a za bolji efekat postavite sve na drveno postolje.

Korpa puna jabuka

Jabuke, kojih u jesen ima u izobilju, takođe mogu da vam posluže kao dekorativni detalji uz dodatak po kojeg listića i grančica. Možete da dodate i dunje koje takođe dugo traju.

Bundeva kao vaza ili saksija

Veliku bundevu možete lako pretvoriti u vazu za jesenji buket i u saksiju za hrizanteme. Izdubite unutrašnjost vodeći računa da odgovara veličini konzerve koju ćete ubaciti u to udubljenje. Na pijaci ili u cvećari kupite buket poljskog sasušenog cveća ili manje saksije hrizantema. Napravljene aranžmane izložite ispred ulaza za dobrošlicu.

Diskretni aranžmani od šišarki


Detalji poput ovih zanimljivih aranžmana sa šišarkama mogu biti pravi način da ukrasite vrata ili ulaz ako nemate dovoljno prostora za veće aranžmane. Dovoljno je da napravite aranžman sa dve tri šišarke i malo jesenjeg lišća ili zimzelenih grančica i pronađete odgovarajuće mesto da ih okačite.


Izvor: najboljamamanasvetu.com

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain