4 uspješna načina kako prihvatiti (svaku) kritiku i ne shvaćati je preosobno


Kritike su sastavni dio naše svakodnevice, bilo da ih dajemo ili primamo. No, umjesto da ih doživljavamo negativno, jer one ne znače da niste dobri ili kompetentni, prihvatite ih s izazovom – kao dio manevarskog prostora da budete još bolji. Stručnjaci nam stoga predlažu 4 uspješna načina kako prihvatiti (svaku) kritiku!

1. Bez obzira na trenutak, a kritika nas uvijek ulovi nespremne, nastojte se smiriti i shvatiti je li ona dobronamjerna. Ako je samo izrečena s ljutnjom, lakše ćete je prihvatiti kada shvatite da osoba nema ništa protiv vas i da samo želi popraviti situaciju i pomoći.

2. Svakome je teško prihvatiti činjenicu da griješi, ali to je i ljudski. Ako ste doista pogriješili, ispričajte se, popravite što se može i krenite dalje, više ne 'razbijajući ' glavu o tome. Najgore što možete učiniti jest osvrtati se stalno na prošlost.

3. Ako je kritika neutemeljena, odbacite je na smiren način. Ne dopustite da vas isprovociraju želeći izazvati osjećaj vaše krivnje.

4. Neki ljudi jednostavno uživaju u svojoj moći i žele na taj način pokazati da su glavni i iznad svih. U tom se slučaju držite narodne poslovice: 'Nije važno što se kaže, nego tko to kaže.'
cosmopolitan.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain