McDonald's iz obroka za djecu izbacio čizburger i čoko-mlijeko


Američka kompanija Mekdonalds saopštila je da povlači čizburgere i čokoladno mleko iz menija Happy Meal u SAD.

Povlačenje je dio kampanje za smanjenje količine kalorija, natrijuma, zasićenih masti i šećera koje djeca konzumiraju u lancima njihovih restorana.

Kupci će morati da traže da se čizburgeri ili čokoladno mleko nađu u meniju namijenjenom njihovoj djeci, a uklanjanje tih proizvoda iz standardnog menija smanjiće broj naručivanja.

Naručivanje gaziranih pića smanjeno je za 14 odsto u odnosu na prije četiri godine kada su ona skinuta sa menija Happy meal-a.

Kako se navodi, hamburgeri i pohovani pileći komadići Chicken McNuggets ostaće djelovi standardnog obroka.

Happy meal, koji se se prodaje u Mekdonaldsu skoro 40 godina, dugo je bio na meti zagovornika zdrave hrane i roditelja koji su ga povezivali sa gojaznošću kod djece.

Kompanija je u prethodnim godinama uvela niz novina u jelovnik, poput smanjivanja porcije pomfrita i uvođenja voća, pa je lanac restorana brze hrane skoro zamijenio sok od jabuke za drugi koji sadrži manje šećera.

Mekdonals, čije su glavne mušterije porodice sa djecom, pokušava da promijeni sliku u javnosti o prodaju nezdrave hrane.

Kompanija nije objavila koliko zarađuje od Happy meal-a za koji kupcima naplaćuje tri dolara, ali je dodala da 30 odsto svih posjetilaca čine porodice.

Promjene menija u SAD stupiće na snagu u junu.
cdm.me

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain