Napravite svoju čarobnu oazu u boci


Ako imate sklonost vrtlarenju, ali nemate dovoljno površine za to, zašto ne bi stvorili vlastiti mini svijet pun bujnih i lijepih biljaka tako što ćete napraviti svoj biljni terarij?

Ako ste na južnoj hemisferi, sjetite se da zelene biljke pomažu da odagnate zimski blues, plus toga, biljke će vam pomoći da poboljšate kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru.

Terariji su lagani za izradu, lako se održavaju i mogu trajati skoro neograničeno s minimalnom količinom vode.

Ne vjerujete nam? Sastavili smo sedam terarija raznih oblika i veličina u jednom vikendu i svi su prekrasni. Čitajte dalje kako biste naučili kako napraviti svoj vlastiti.

Materijali koje trebate:

– Staklenka od bistrog stakla, vaza, posuda, čaša ili bilo koji zanimljiv stakleni spremnik koji vam je pri ruci
– Kamenja, šljunak ili reciklirani stakleni komadi
– Aktivni ugljen
– Zemlja prikladna za vaše biljke
– Mahovina (po želji)
– Figure, štapići ili ukrasni predmeti (po želji)
– Razne male biljke
– Lopatica, žlica
– Škare
– Rukavice

Nabavite svoju posudu u trgovini ili antikvarijatu ili jednostavno pogledajte oko svoje kuće kako bi pronašli odgovarajuću staru posudu. Čak i od jednostavne posude za jelo možete napraviti lijepe terarije.
  
Može ih se ostaviti otvorenim ili zatvorenim – to je potpuno na vama. Svi ostali materijali mogu se kupiti u vašem lokalnom vrtnom centru.

Što se tiče biljaka, nebo je granica, ali općenito govoreći, tražite male biljke koje se mogu uklopiti u staklenku i koje neće biti prevelike, piše Mystical raven.

Neke biljke imat će više stabljika tako da ih možete razdvojiti.

Kako bi bili sigurni da će vaš terarij biti uspješan, držite sukulentne biljke i kaktuse zajedno, a paprat i tropske biljke zajedno jer zahtijevaju različite količine vode i zemlje.

Kamenčići se rabe kao lažni drenažni sloj, dok aktivni ugljen pomaže da terarij bude zdrav, a mahovina se može koristiti za ukrašavanje i kako bi se zadržala voda.
narod.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain