Uradite ovaj test, pa ćemo vam reći koliko je zaista staro vaše telo


Možda će vas naslov zbuniti, ali budite sigurni da nema greške: realna starost tela može da se ne podudara sa godinom rođenja koja vam stoji u ličnoj karti.


Da biste se uverili, predlažemo da uradite samo jednu vežbu i potom proverite rezultate koje ste dobili.

Za početak se malo zagrejte da biste pripremili mišiće.
Sada se nagnite napred i pokušajte rukama da dodirnete pod. Noge i leđa moraju sve vreme da budu uspravni. Zapamtite nivo do kojeg ste uspeli da spustite dlanove, a zatim se ispravite.

Rezultati testa
20-25 godina
Dlanove ste lako spustili na pod, kolena niste savijali i u mišićima niste osetili dodatnu napetost.

25-38 godina
Dodirnuli ste pod vrhovima prstiju, možda ste malo savili noge u kolenima, ali sve u svemu vežba nije izazvala nelagodnost.

38-50 godina
Dodirnuli ste prstima gornju stranu stopala, noge su vam blago savijene u kolenima, u mišićima osećate napetost i želite što pre da se ispravite.

Više od 50 godina
Niste dodirnuli stopala, a svaki pokušaj da se savijete niže vas primorava da savijete noge u kolenima i osećate se nelagodno u tom položaju.

Ako niste zadovoljni rezultatom, nemojte se sekirati. Radite ovu vežbu svakodnevno 30 puta i posle mesec dana ćete biti prijatno iznenađeni.

Tibetanski mudraci su govorili da čovekova mladost zavisi od stanja u kome se nalazi njegova jetra koja je zadužena za gipkost tela. Nije tajna da pasivan način života negativno utiče na stanje mišića, ali i na unutrašnje organe.

Saginjući se minimalno 30 puta dnevno, možete da ojačate ligamente i tetive u celom organizmu. Najvažnija dobra vest jeste da se gipkost može istrenirati u bilo kom uzrastu.

Važno: pre nego što počnete da radite vežbe obavezno se posavetujte sa lekarom.
zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain