Za skladan i ugodan dom pomoći će vam ova pravila


Prema feng shuiju, umjetni materijali nisu dobrodošli ni u jednu prostoriju u vašem domu. Izbjegavajte i ugradnju protuprovalnih vrata, koja zbog metalnog okvira koče protok chi energije.

Gotovo nijedan stambeni prostor nije idealan sam po sebi, ali uz dobar raspored i materijale, moguće je postoći ugodan dom koji odiše skladom.U modernim stanovima najčešći su problemi, što se feng shuija tiče, pretjerana uporaba umjetnih materijala (osobito plastike), koja raspršuje koncentraciju ukućanima, a što je često problem djeci školskog uzrasta. Također, česti su i iznimno nepravilni tlocrti i prostorije koje sadrže šiljaste ili tupe kutove. Takvi prostori često stvaraju veliku neravnotežu u domu.

Mnogi stanovi danas imaju i protuprovalna vrata, koja zbog metalne konstrukcije remete protok chi energije i ne omogućavaju aktiviranje potencijala feng shuija koji proizlazi iz natalne karte svakog prostora.

Također, moderne su velike stakljene stijene u stanovima. One, međutim, smanjuju intimnost i kontakt sa samima sobom te pridonose životnom obrascu “ja sam ono što drugi misle o meni”. U svakom slučaju, uvijek postoji rješenje kojim se može poboljšati energija u svakom stambenom prostoru. Jedna od važnijih stvari je da životnom prostoru poklonite više zelene boje.

Biljke su vrlo poželjne, ali uz uvjet da se ne pretjerue i ne napravi džungla od stana. Poželjne su biljke oblih listova. Spavaća soba je jedina prostorija gdje im nije mjesto.

Prostor za dnevni boravak ne treba pretrpavati namještajem ili ukrasima, a bolje su svijetle boje zidova i namještaja. Sjedaća mjesta trebaju biti raspoređena u obliku kruga, potkove ili osmerokuta kako ne bi bila usmjerena u jednu točku, najčešće u televizor.

Dnevna soba Zaboravite na pretrpavanje namještajem, a velika količina dnevnog svjetla više je nego poželjna.

Nemojte pretjerivati U kuhinji izbjegavajte agresivne boje i uzorke. Pri kupnji birajte plohe koje se lako održavaju jer se čistoća kuhinje odražava na vitalnost ukućana.

Izbjegavajte staklo Za blagovaonicu birajte drvo i udobne stolce, a staklene površine izbjegavajte u širokom luku.

Daleko od buke Spavaća soba treba biti osvijetljena i daleko od bučnih prometnica.
ljepotaizdravlje.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain