5 savjeta za produktivan ponedjeljak

Nakon opuštenog vikenda, dosta je teško ponovno se vratiti u zaposlenu i ubrzanu svakodnevnicu. Zbog toga je ključno da uz pozitivan set misli, poduzmete akcije koje će vam pomoći da tjedan započnete na što laganiji način. Motiviranost na radnom mjestu problem je s kojim se susreće velik broj ljudi, a uz rokove, timske projekte, prezentacije i izvještaje dosta je teško ostati entuzijastičan oko svega što radimo. Zbog toga smo izdvojili par savjeta koji dokazano djeluju za buđenje produktivnosti i kreiranje sretno i uspješno provedenog radnog dana. Bez obzira gdje radite.

IDITE RANIJE NA SPAVANJE, RANIJE SE USTANITE I SLOŽITE SVOJ KREVET
Iako se ova navika čini gotovo logična, mnogi od nas u želji da što više vremena provedu s najbližima, zaborave na važnost kvalitetnog sna i ne spavaju dovoljno. Znanstveno je dokazano da nam je potrebno najmanje sedam sati sna kako bismo bili uspješniji i produktivniji u obavljanju naših zadataka. Buđenje rano ujutro dozvoljava nam da prije posla obavimo dosta zadataka, a uz slaganje kreveta naš mozak brzo shvati da je vrijeme za razbuđivanje i obavljanje prvih obveza.

PRIRODNA SVJETLOST I ZELENE BILJKE UVELIKE POTIČU PRODUKTIVNOST
Znanstvene studije su pronašle veliku povezanost između prirodnog osvjetljenja i naše motiviranosti za rad. Ukoliko radite u tamnom prostoru, naš unutarnji sat (cirkadijani ritmovi) postaju usporeniji i samim time smanjuje se i naša produktivnost. Biljke su s druge strane odlične za buđenje motivacije, što dokazuje i studija Cardiff sveučilišta.

NAPRAVITE TO DO LISTU S PRIPADAJUĆIM CRTEŽIMA
Ukoliko uz vašu obvezu nacrtate i fotografiju koja slikovito dočarava istu, više ćete uživati u obavljanju vaše to do liste, no i bolje zapamtiti vaše zadatke.

UVIJEK NAPRAVITE KRATKE PAUZE TIJEKOM DANA
Pauze su ključne za zadržavanje koncentracije, zbog čega je važno da u planiranju radnog dana uvrstite i vrijeme za mali odmor.

ZABORAVITE NA MULTITASKING
Završite jedan posao, a tek onda se bacite na naredni. Uz multitasking, u potpunosti ćete zaboraviti na detalje, što može dovesti do toga da vam se potkradaju greške koje vjerojatno ne biste napravili da ste bili u potpunosti fokusirani samo na jednu aktivnost.
modamo.info

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain