Ako želite smršati, dijetu prilagodite svom tipu građe

Znanstvena istraživanja tvrde kako dijeta može djelovati jedino ako je prilagodite svojoj građi. Provjerite koji ste tip i držite se ovih savjeta.

Tip građe – jabuka
 Kod žena čiji je tip građe jabuka, suvišni centimetri talože se u predjelu struka i trbuha, a najteže ih je skinuti s bokova. Ovaj tip građe nosi rizik od teških oboljenja poput dijabetesa i bolesti kardiovaskularnog sistema. Bavljenje sportom i pravilna prehrana mogu spriječiti ove bolesti. Idealna vježba za njih jest trčanje u kombinaciji sa skokovima. Savjetuje se da u svoj režim prehrane povećaju svakodnevni unos hrane bogate celulozom, a da dan počnu porcijom svježeg voća. Savjetuje im se i smanjenje upotrebe masnoće životinjskog porijekla. Mogu jesti ribu,od slatkiša samo suho voće i med, a od voća isključivo citruse. I naravno, što više vode te biljnih i voćnih čajeva s malo ili bez sladila.

Tip građe – kruška
Kruškastu građu karakteriziraju vrlo jaki kukovi i velika stražnjica, uski struk i uska ramena. Iako jaka bedra čuvaju srce, s druge strane teško im je riješiti se celulita, a često i pate od artritisa. Savjetuje se da u svoj režim prehrane unose što manje hrane bogate škrobom, izbjegavaju masno te jedu svježe voće. Preporučuje im se da jedu i sir s niskim postotkom masnoće, ribu, morske plodove, integralni kruh te rajčicu koja podiže tonus kože na bedrima te ubrzava metabolizam.
  
Tip građe – pješčani sat
Žene čija figura podsjeća na pješčani sat veoma su skladne, međutim i veoma sklone debljanju. Imaju uski struk, a obujam grudi približno isti kao i obujam kukova. Preporučuje im se svakodnevni trening i veći unos vode. Savjetuje im se i da iz svog režima prehrane izbace slatkiše, orahe i avokado te da svakog dana jedu hranu bogatu bjelančevinama.
index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain