I u braku je potrebno njegovati strast


Kada smo u dugim vezama i brakovima, desi nam se da zbog dnevnih obaveza, stresova ili iz nekog drugog razloga, zaboravimo na strast.

Tada nas obično savjetuju da počnemo da koristimo seks igračke, igramo uloge ili promijenimo lokaciju seksa. Ali, nije sve u seksu. Kvalitetan odnos je odraz stanja uma oba partnera.

Ipak, strast mora da postoji, a ona ne znači nužno i seks. Ona može da znači i obostranu želju u svim malim i velikim stvarima koje čine brak uspješnim, a u to je sigurno uključen i seks.Brak je romansa

Nemojte nikada da zadoravite da suprug nije samo osoba kojom možete da se požalite ili koji obavlja dio poslova u kući. On je, prije svega, vaš ljubavnik. Sa njim treba da dijelite najintimnije životne trenutke jer je on vaša ljubav. U vezama nema mjesta za platonska prijateljstva. Nikad nemojte prestati da se međusobno zavodite.

Emocije

Emocije su dio vašeg bića, a bez njih ne bi bilo ni ljubavi i braka. Iz emocija proizilazi ljubav, pa tako i strast. Nemojte se plašiti da ih pokazujete, ako je potrebno i u onom najprimitivnijem izdanju. Bolje je pokazati više emocija, nego premalo.

Otkrivajte jedan drugog

Jedna od najvećih grešaka koju parovi čine je da kreću sa pretpostavkom da znaju sve o osobi sa kojom su u braku. Ovo nikako nije tačno jer niko ne može da zna sve o drugoj osobi. Zapravo, to je pozitivna stvar jer svakog dana možete otkrivati nešto novo o svom muškarcu. Možda vam ovo zvuči suludo nakon mnogo godina braka. Ipak, iskoristite ovu činjenicu u svoju korist i potrudite se da uvijek otkrivate nove stvari.

Ne zaboravite na igru

Nemojte da shvatate brak previše ozbiljno i da zaboravite na igru, zabavu i opuštanje. Svima nam je ovo potrebno, a idealno je ako takve momente možete da podijelite sa suprugom i zajedno uživate. Iako više niste djeca, nikada nemojte prestati da se igrate.

Predajte se ljubavi u potpunosti

Svi znamo da ljubav ponekad može i da boli, ali ako joj se u potpunosti predate moći ćete iz nje da crpite energiju i strast. I dobri i loši životni trenutci će biti lakši i podnošljiviji, nikada se nećete zasititi jedan drugog i uvijek ćete želeti još. Možda vam ovo zvuči kao scena iz bajke, ali za neke je stvarnost i oni zaista uživaju u braku.
pozitivna.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain