Istraživanja potvrdila: Votka ima pozitivan utica na 6 zdravstvenih stanja


Votka je puno više od alkoholnog pića – ona se prvotno koristila kao pomoć kod zdravstvenih tegoba, a danas stiže potvrda da se ne radi o običnom vjerovanju…
Idući put kad naručujete piće, razmislite o ovome;

DJELUJE KAO ANTISEPTIK
Votka može poslužiti za dezinfekciju i kao antiseptičko sredstvo. Koristi se za ublažavanje zubobolje, čišćenje rana, kućanstva… Ipak, nemojte je zamijeniti za sredstva kojima čistite dom.

RJEŠAVA VAS STRESA
Možda ste zapamtili kako je u tu svrhu najbolje koristiti vino, ali ništa se ne može usporediti s votkom, za koju postoji i znanstveni dokaz da opušta bolje od vina.

ČUVA ZDRAVLJE SRCA
Votka potiče rad krvotoka i cirkulaciju što može prevenirati nastanak krvnih ugrušaka, infarkta i ostalih bolesti srca. Ona može djelovati na kolesterol, a za one koji paze na liniju, votka se smatra pićem s malo kalorija.

ČUVA ZDRAVLJE USNE ŠUPLJINE
Spomenuli smo kako može ublažiti zubobolju, ali ju možete koristiti kao sredstvo za ispiranje usne šupljine kako bi se riješili neugodna zadaha.

SMIRUJE BOL UZROKOVANU ARTRITISOM
Izgleda da osobe koje pate od artritisa mogu koristiti votku kako bi umanjili bol uzrokovanu upalama koje su posljedica ove bolesti.

SMANJUJE RIZIK OD NASTANKA DIJABETESA
Za razliku od vina i piva, jedna čašica votke može smanjiti razinu šećera u krvi.
ordinacija.vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain