Izložba "Femme fatale" pomiče granice


Izložba, ironičnog naziva Femme fatale, ističe autoričin specifični pristup problematici ideala ljepote i vrijednostima koje usvajamo pristankom na ponuđene standarde

U čast proteklom Danu žena, femini i svima koji se tako osjećaju, 16. ožujka galerija i dućan bon ton, u Preradovićevoj 34, udomit će kolaže i ulja na platnu mlade umjetnice Toni Mažuranić. Iako rodom iz Zagreba, Toni je završila studij slikarstva na Cleveland Institute of Art – jednoj od top 10 akademija za likovnu umjetnost u Americi.

Sa svojih 30 godina, iza sebe je ostavila trag na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Clevelandu, San Pedru, Zagrebu i Trstu. Bon ton je sljedeća stanica gdje ćete osobno upoznati autoricu kroz njezin specifični pristup problematici ideala ljepote i vrijednostima koje usvajamo pristankom na ponuđene standarde. Izložba, ironičnog naziva Femme fatale selekcija je radova osebujnih serijala koji nastaju nakon Toninog povratka iz Amerike u rodni grad.

Igrom kolažiranja mijenja kontekst ponuđenih slika s namjerom propitivanja biti ženske ljepote, reprezentacije ženskog identiteta u suvremenom društvu te pritisak koji se vrši nad ženskom prirodom u vječnoj potrazi za savršenstvom. Tonina priča o femme fatale upotpunjuje bon ton-ovu ideju o ženi koja je savršena onakva kakva jest zbog svog stava, karaktera i slobode kreiranja svog vizualnog identiteta kroz različite medije. Još jednom u Preradovićevoj kreira se priča koja nadilazi standarde modne industrije – oni su fatalni kad je u pitanju umjetnost, vjeruju da ljepota dolazi iz iznutra, a njihova estetika ističe ono najbolje u ženama i muškarcima, bez da sami odlučuju što će to biti.
story.hr
Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain