Kada započeti sa anti-age njegom?


Anti-age njegu mnoge žene smatraju skupinom proizvoda na koje će obratiti pažnju tek u zrelijoj dobi, ali stručnjaci kažu da bismo s kvalitetnijim kremama trebali početi već u ranim tridesetima ako želimo spriječiti i ublažiti znakove neizbježnog starenja.

Matematika je jednostavna, ako kožu pravilno njegujete sada, za pet godina bićete sebi zahvalni, a ako ne razmišljate o koži lica i tijela, znakovi starenja kroz nekoliko godina mogli bi vas neugodno iznenaditi.

Dobra krema za lice ne mora biti nedostižna i strahovito skupa, a idealne kreme možete promaći i u mnogim drogerijama. Poznate francuske kreme za dan i noć koriste i mnoge slavne žene.

Dnevna i noćna krema sadrže dva odlična borca u bici za lijep izgled kože, hijaluronsku kiselinu i tri-postotni Pro-Xylane. Lagana tekstura dnevne kreme hrani, vraća vlagu i njeguje tokom cijelog dana, dok noćna, nešto bogatija krema, snažno prodire u kožu i regenerira je dok spavamo, objašnjavaju stručnjaci. Stoga, izaberite sebi kvalitetnu dnevnu i noćnu kremu kako bi vaše lice bilo što bolje njegovano.
oslobodjenje.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain