Koliko kalorija je skriveno u pilećim prsima?

Pileća prsa mnogima su omiljena vrsta mesa te spadaju među zdravije i hranjivije mesne obroke. Želite li znati koliko točno kalorija i hranjivih tvari unesete u organizam konzumirajući pileća prsa, s kožom ili bez nje, provjerite brojke u nastavku teksta
Pileća prsa mogu se pripremati na raznorazne načine, a mnogi ih vole jesti pečena na ulju uz salatu ili neki drugi prilog. Kako biste bili sigurni koliko su pileća prsa zapravo hranjiva, donosimo točne brojke kalorija, bjelančevina, masnoća, zasićenih masti, ugljikohidrata, vlakana i natrija.Hranjive vrijednosti u 100 grama pečenih pilećih prsa bez kože
Kalorije: 165
Bjelančevine: 31 gram
Masnoće: 4 grama
Zasićene masti: 1 gram
Ugljikohidrati: 0 grama
Vlakana: 0 grama
Natrij: 74 miligrama

Hranjive vrijednosti u 100 grama pečenih pilećih prsa s kožom
Kalorije: 197
Bjelančevine: 30 grama
Masnoće: 8 grama
Zasićene masti: 2 grama
Ugljikohidrati: 0 grama
Vlakna: 0 grama
Natrij: 71 miligramKao što se vidi iz brojki, pileća prsa s kožom sadrže dvostruko više masnoća i zasićenih masti, dok je broj kalorija neznačajno veći.

Sto grama pilećih prsa nešto je više od polovice pilećih prsa prosječne veličine. Saznajte i koliko se kalorija, masnoća i ostalih tvari nalazi u čitavom komadu pilećih prsa bez kosti i kože.
Kalorije: 284
Bjelančevine: 53 grama
Masnoće: 6 grama
Zasićene masti: 1.7 grama
Ugljikohidrati: 0 grama
Vlakna: 0 grama
Natrij: 127 miligrama

Dakle, ako pojedemo čitava prsa, unijet ćemo puno više bjelančevina, ali i više kalorija i masnoća. Uz veliku količinu bjelančevina, pileća prsa zadovoljavaju i određeni preporučeni postotak dnevnog unosa željeza, pa ćete tako s porcijom od 100 grama dobiti šest posto preporučene dnevne količine ovog važnog nutrijenta koji pomaže u protoku kisika kroz tijelo te radu imunološkog sustava.

Istraživanje objavljeno u časopisu "Food & Nutrition Research" također potvrđuje da konzumiranje pilećih prsa smanjuje rizik od prekomjerne tjelesne težine, srčanih bolesti i dijabetesa. Isto istraživanje zaključilo je i da su pileća prsa posebno dobra za trudnice i žene koje doje jer sadrže koncentrirane količine hranjivih tvari poput vitamina B i cinka.
zadovoljna.dnevnik.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain