Make-upu nikako nije mjesto na vašem licu tokom tjelovježbe


Ono što nam se ponekad čini dobro i lijepo, često nosi vrlo negativne posljedice za našu kožu.

Mogli bismo reći kako beauty trendovi današnjice sa sobom donose mnoge skrivene zamke. Jedna od njih svakako je nošenje šminke prilikom tjelovježbe. Iako mnoge djevojke u teretani žele izgledati zavodljivo, make - upu nikako nije mjesto na vašem licu dok vježbate. Savršene obrve, smokey-eyes, omiljene ruževe, a osobito puder ostavite za noćne izlaske.

Stručnjaci upozoravaju da čak i malo korektora ili pudera kojim želite prekriti kritična mjesta na vašem licu mogu učiniti puno više štete nego koristi. Naime, kad je koža toplija i zagrijanija, što je tijekom tjelovježbe posebno izraženo, osjetljivija je na apsorpciju proizvoda. Upravo to je razlog zbog kojeg sav make up na licu lakše ulazi u pore, te tako apsolutno ne dopušta licu da diše.

Ako ćete ga pravilno njegovati i čistiti, bit će i manje potrebe za prikrivanjem nesavršenosti. Također, pripazite i na to da se tijekom treninga što više hidratizirate. Ne zaboravite da je vašem tijelu potrebno što više hidratacije jer se tjelesnom aktivnošću voda brže gubi, zato je bitno nadoknaditi njen unos.

Stoga preporučujemo da uvijek pravilno očistite lice prije tjelesne aktivnosti jer vaša će vam koža biti zahvalna, a i vi ćete biti zadovoljniji ljepšim tenom bez akni, suhoće i dosadnih mitesera. Jako je važno paziti da vaša koža tijekom treninga može disati. Zato, ako vam je koža masna, dermatolozi preporučaju da lice obavezno očistite i prije i poslije treninga kako biste s kože uklonili sve mrtve stanice, prljavštinu i znoj.

Vjerujemo kako zbog brzog životnog tempa često nećete stići provesti ovu važnu beauty rutinu, no i za to imamo rješenje: uvijek uz sebe možete nositi micelarnu vodu koju možete kupiti po pristupačnim cijenama i manjim pakiranjima koja će stati čak i u vašu najmanju torbicu.
zena.rtl.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain