Neka vaše kreme za lice sadrže vitamin C


Donosimo vam 3 razloga zbog kojih vaša krema za lice (ili serum) trebaju sadržavati vitamin C

SMANJUJE TAMNE MRLJE
Vitamin C blokira efekt tirozinaze (enzima koji je odgovoran za proizvodnju pigmenata u stanicama kože), a može i ublažiti već nastalu štetu uzrokovanu hiperpigmentacijom. Preparati za kožu koji sadrže minimalno 10 do 20% vitamina C mogu djelovati na tamne mrlje. Sve što sadrži manje od 10% koncentracije tretira se kao antioksidans.

IZGLAĐUJE BORE
Ako ga nanesemo topički (iliti na kožu), vitamin C može stimulirati proizvodnju kolagena, što može rezultirati smanjivanjem bora na licu i učvršćivanjem kože. Isto vrijedi i za vitamin C koji unosimo u oganizam hranom. Nije jednak učinak na bore ako se uzima u obliku hrane i ako se primjenjuje lokalno. Za bore i kožu lica je bolje ako se primjenjuje lokalno.

BORI SE PROTIV UV ZRAKA
Zaštitni faktor ključan je u zaštiti kože, ali to nije jedino što možete napraviti za svoju kožu kada je riječ o šteti koja nastaje od UV zraka. Ako ga nanesete u serumu ispod kreme koja sadrži zaštitni faktor (SPF), pomaže neutralizirati štetu koju su prouzročili slobodni radikali izlaganjem UV zrakama.

DOBRO JE ZNATI
Provjerite sadrži li proizvod askorbinsku kiselinu. Taj oblik vitamina C najbolje i najdublje prodire u kožu. Drugim riječima, kad biraš vitamin C, izaberi askorbinsku. Neka preparat s vitaminom C bude u pakiranju koje blokira svjetlo – tamna bočica, aluminijska ambalaža ili tetrapak. Ako je izložen svjetlu i zraku, vitamin C gubi djelotvornost. Pričekajte 10 minuta prije nego što navalite na sljedeće. Sastojci kao što su AHA ili BHA kiseline mogu naštetiti djelovanju vitamina C, stoga pričekajte 10 minuta prije sljedećega koraka njege.

Iz ova 3 (zapravo, 4) razloga, nije niti čudo da su mnogi kozmetički brendovi, kao što su Vichy, Kiehl’s, Nivea, Clinique, Murad, i nmnogi drugi, ove sezone predstavili svoje nove preparate protiv umorne kože koji sadrže baš vitamin C.
cosmopolitan.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain