Neka vaše savršeno proljetno putovanje bude na sajam cvijeća u Italiji


Izlet za koji vam treba neobično mali budžet i koji vam ne oduzima previše slobodnog vremena je ujedno i idealno proljetno putovanje – sajam cvijeća u Italiji

Dosta vam je jednolične ponude proljetnih putovanja, a budžet vam ne doseže izvan granica Europe? Nema problema, mi imamo super prijedlog za vas! Za samo stotinjak kuna po osobi i oko 4 sata vožnje stići ćete do najpoznatijeg europskog sajma cvijeća koji se smjestio u talijanskom gradiću Pordenone.

Mjesto koje se geografski nalazi na pola puta između Venecije i Trsta, prostire se na 25 000 metara kvadratnih na kojem će procvjetati sva vaša čula. Nudi uvid u prirodnu ljepotu mediteranskih, ali i tropskih vrsta biljaka, omogućuje nabavu cvijeća i sadnica po povoljnim cijenama, a imate priliku i razgledati razne lukovice, sjemenje, pribor i alate za vrtlarstvo, te namještaj za terasu i vrt.

Ove godine, od 3. do 11. ožujka, sajam se održava po 39. put.

Uz slavlje prirode i proljeća, oko 200 izlagača pokušat će vam približiti razne vrste cvijeća i proizvoda vezanih uz brigu o njemu. Znanstveno je dokazano da cvijeće izaziva opći osjećaj zadovoljstva, sreće i mirnoće. Ono popravlja raspoloženje i svojom floralnom umjetničkom notom čini da tmurne misli odmah nestanu. Svojim vedrim, nježnim bojama uljepšava balkone i vrtove, a stvara osobitu atmosferu i u interijerima, te im daje dašak prirode i života.

Ako već neko vrijeme razmišljate o preuređenju ili stvaranju vašeg vrta, ovo je idealan vikend bijeg od stresne svakodnevnice na kojoj ćete dobit bezbroj ideja za uređenje vlastitih prirodnih oaza u dvorištima.


Spoj prirode i čovjeka je jedinstven i senzacionalan, osobito ako posvetite dovoljno vremena proučavanju funkcioniranja prirode i ako je naučite pravilno osluškivati.
zena.rtl.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain