Obavezno probajte: 4 wellness tretmana protiv bolova!

Obavezno probajte ova četiri alternativna načina liječenja

Od ranog jutra vas muče bolovi, imate smetnje u leđima, zglobovima ili koljenima, ili patite od poremećaja probave ili bolesti dišnih putova? Pronalazite li se u ovim rečenicama dajte priliku nekom od alternativnih oblika liječenja:

Akupunktura
Jedna je od najstarijih metoda liječenja nastala prije više od pet tisuća godina u Kini. Najvažniji preduvjet za djelotvoran tretman je obrazovanje terapeuta koji se u lječenju orijentira prema meridijanima, linijama snage koje prema predodžbi kineskih liječnika prožimaju tijelo i kojima teče životna energija. Tamo gdje je protok energije poremećen, ubod igle pomaže da ga se ponovno pokrene. Ako vas grozi i sama pomisao na igle odlučite se za akupresuru gdje se akupunkturne točke umjesto iglama tretiraju pritiskom ruku.

Shiatsu
Ova japanska metoda sličana je akupunkturi jer joj je cilj harmonizirati protok energije kroz tijelo. Umjesto igala bazira se ba pritisak ruku. Terapeuti rade s pomoću vrhova prstiju, palca, dlanova, ali i laktovima i koljenima. Oslobađa tijelo od napetosti i ublažava bolove.

Limfna drenaža
Služi tome da tkivo učini prohodnim i da ukloni štetne tvari iz organizma koje su pohranjene između mišića i kože. Djelotvorna je kod otečenih nogu i osjećaja težine u njima, kao i nakon operacije dojki.

Ajurvedska masaža
Tretman tijela provodi se toplim sezamovim ili nekim drugim biljnim uljem kojim se lagano masira cijelo tijelo. Ima li išta ugodnije od toga i relaksirajuće?
cosmopolitan.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain