Post jedne majke koji je srušio internet!


Možemo li na trenutak sići s planine osuđivanja, zapitala se ova iskrena mama troje dece

Majka troje dece, Karen Johnson, na svom Facebook profilu napisala je toliko iskreno pismo o osuđivanju roditelja – i toliko dobro, da je njen post podeljen više od 500 hiljada puta, a dobio je skoro 900 hiljada lajkova!

Ono što ova mama želi reći jeste da svaka majka ima pravo na svoj izbor i da je svaka majka koja se trudi oko svoje dece zapravo dobra majka, radila ona isto što i svi ili ne.Prenosimo njen post u celosti:

“Prijateljice, imam nešto za reći što mi stoji na duši.
Moja kuća nikad nije čista. Nikad. Imam prijateljice (koji imaju decu) čija je kuća savršena. Jesu li su one bolje majke od mene? Ne. Jesam li ja bolja od njih? Ne. Vežbam svakog dana. Poznajem majke koje ne vežbaju. Je li neka od nas bolja ili lošija majka zbog toga? Ne. Imam prijateljicu koja se porodila u bazenu u svojoj dnevnoj sobi. Ja sam se porodila u gradskoj bolnici uz besplatnu epiduralnu. Obe smo sjajne majke.
Ponekad popijem pivo ili čašu vina – i to ponekad pred decom. I dobra sam majka. Moja suseda nikad ne pije. I ona je dobra majka!
Ja vičem. Imam dobru prijateljicu koja je vrlo tiha i strpljiva. Divim joj se. Ali, obe smo odlične majke! Poznajem majke koje deci daju samo super organsku hranu, bez hemikalija i boja. Moja deca nekad jedu sladoled za doručak. I to onaj jeftini. Je li neka od nas bolja? Ne.
Ponekad psujem, ali nikad pred decom. Jesam li zbog toga loša majka? Ne! Uključena sam u školski život moje dece, ali ne visim im nad glavom 24 sata zbog toga niti im idem u školu svakog dana. Jesu li majke koje to rade bolje ili su one koje to nikad ne rade loše? Ne. Jesam li neverovatno zahvalna majkama koje su svakog dana u školi i pomažu učiteljima? Da! Jesu li majke koje ne rade bolje od majki koje rade? Ne. Jesu li majke koje rade bolje od onih koje ne rade? Ne. Jesu li udate majke bolje od samohranih? Ne. Jeste li bolja majka ako vodite decu na egzotična putovanja? Ne.

Jeste li dobra majka ako je najbliža destinacija na koju možete odvesti decu – park? Da!
Možete li biti dobra majka ako vam je letnji raspored pretrpan planovima? Da. A ako nemate planove? Da! Pušta li dobra mama decu da gledaju TV? Da! A da igraju igrice? Da.
A šta ako je odgovor ‘Ne’? Takođe je u redu! Vaš izbor. Vi ste mama. I to dobra!
Ja sam hrišćanka. Moja prijateljica je muslimanka. Druga prijateljica je ateist. Sve smo odlične majke.
Ja dojim. Moja deca nikad nisu pila formulu. Jesam li bolja od majki koje hrane decu formulom? Ne!
I, šta sad? Možemo li na trenutak sići s planine osuđivanja? I jednostavno podržati jedna drugu? Ili možemo samo reći:
Hej, majčinstvo je teško. Dobro ti ide! Kako bi to bilo super? Samo kažem.”, napisala je Karen.

Šta vi mislite? Podelite s nama u komentarima!
zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain