Stigla knjiga koja je usrećila milijune... I zaista je odlična!


Roman „Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan“ 'samopomoćnica' je koja nas je ugodno iznenadila
Dugo već nismo imali prilike pročitati odličnu knjigu iz područja samopomoći i zato nas je roman „Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan“ prilično ugodno iznenadio.Camille je žena na rubu četrdesetih koja ima solidan život: dobrog i pažljivog muža, divnog sina i dobro plaćen posao. Upoznajemo je dok ide na poslovni sastanak nekamo izvan Pariza. Osim što je kiša i nema signala pa joj ne radi navigacija, pukne joj i guma. Iznervirana i jadna krene u potragu za prvom kućom da se osuši i pozove pomoć.

Njezine misli tijekom te nedaće smiješne su i dosta zabavne. No ispod njih skriva se nemir kojeg nije svjesna. Kada je ugosti susretljiv i vrlo pristojan par, na površinu izlazi ono što se nakupljalo u njoj. Domaćin, Claude, odmah prepoznaje njezine simptome jer je stručnjak upravo za tu vrstu boljke. Naime, on je „rutinolog“. Kako molim, sigurno se pitaš? Evo njegovih riječi:

„Patiš od akutnog rutinitisa. To je duševna bolest od koje boluje sve više ljudi u svijetu, na Zapadu osobito. Simptomi su gotovo uvijek isti: nedostatak motivacije, kronično neraspoloženje, gubitak interesa i osjećaja, nesposobnost za osjećaj sreće unatoč obilju materijalnih dobara, bezvoljnost, umor...“

Ako malo razmisliš o tome koliko se veseliš ponedjeljku i početku radnog tjedna, znaš o čemu govori Claude. Kad postignemo određenu razinu materijalnog blagostanja – a svi je imamo, rijetko tko je gladan i na ulici – tada nastupa poseban oblik praznine koju pokušavamo popuniti na brojne načine. Potraga za sve većom količinom ugode, opsjednutost mišljenjem drugih, brojni snovi koji najčešće završe razočaranjem.
miss7.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain