Tajne "no make up" looka u 2018.

Ovog proljeća još jednom ćemo posvjedočiti velikom buđenju boja, kako u svijetu mode, tako i u svijetu ljepote. Općenito se ponovno adaptiramo na činjenicu da će naše kozmetičke torbice ispuniti vedre nijanse sjenila, rumenila, ruževa i lakova za nokte, a paralelno s trendom boja, u svijetu make upa i dalje prevladava mnogima omiljeni ‘no make up’ trend. Ako još uvijek niste svladali njegove tajne ili vas zanima kako ‘no make up’ look točno izgleda u 2018., detalje otkrivamo u nastavku.

BESPRIJEKORNA BAZA
Ako je lice slikarsko platno koje pripremamo za daljnje nanošenje proizvoda, znamo da ono mora biti besprijekorno. Baš zato u slučaju ‘no make up’ make upa, baza je gotovo pola posla. A kako bi baza doista bila savršena, ovdje ćete morati uložiti dodatan trud, i to ne samo oko šminke, već i oko njege lica.

Lijepoj, hidratiziranoj i općenito njegovanoj koži doista neće biti ni potreban neki suvišan make up, pa investirajte u proizvode koji će se boriti s nekim vašim uobičajenim problemima: proširenim porama, crvenilom, prištićima i svim onim sitnicama zbog kojih inače koristite nešto teži make up i jače prikrivanje. Nakon proizvoda za njegu koji će vam pomoći vratiti kožu u ravnotežu, birajte vrlo lagane podloge – ‘nude’ make up voli tekuće pudere koji su lagani poput pera, koji se vrlo lako stapaju s kožom i na licu izgledaju prirodno/nevidljivo.

KOREKTORI
Također, treba biti svjestan da proizvodi za njegu koje koristimo mnogo pomažu, no opet ne mogu učiniti čuda. Nesavršenosti s kojima se i dalje borite pomoći će prikriti pravilno odabran korektor. Isprobajte korektore za kolor korekciju (narančastu nijansu za podočnjake, zelenu za crvenilo…), korektor u sticku za prištiće, korektor sa shimmerom da dodatno osvijetli vaše lice…

SJENČANJE KAPAKA
Za postizanje ‘no make up’ looka na očima, savjetuju se nijanse sjenila koje su slične našem tonu kože. To su ‘nude’ tonovi i lagane bež nijanse koje neće otkriti da imate mnogo make upa na očima, no poigrate li se njihovim teksturama, mat i shimmerastim, svejedno možete postići blistav efekt na kapcima i učiniti da vam oči izgledaju budnije i blistavije.

SMEĐA MASKARA
‘Nude’ make up može podrazumijevati i maskaru, no neka ona bude u smeđoj boji – postići ćete mnogo prirodniji dojam no što je slučaj s klasičnom crnom maskarom. Izaberite smeđu maskaru koja trepavicama daje volumen i lijepo ih definira, no prođite njome po trepavicama tek jednom do dvaput, kako biste izbjegli efekt predebelih i slijepljenih trepavica.

PRIRODNE USNE
Želite li postići sasvim prirodan efekt na usnama, no opet učiniti da vaše usne izgledaju bolje no što inače izgledaju, odaberite ‘nude’ ruž za usne mat efekta. Za ‘nude’ ruž već se neko vrijeme govori da je zapravo prirodna boja vaših usana, samo bolja, pa tražite li savršeni neutralni ruž za sebe, neke od opcija predlažemo vam ovdje. Nasuprot mat teksturama, nalaze se one glossy. Uz omiljeni balzam, usne će izgledati sjajno i njegovano, a uz bezbojno sjajilo jednostavno sočno, no opet vrlo prirodno.
journal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain