I najmanji balkon uz cvijeće, jastučiće i lampice može postati omiljeno mjesto u stanu

Dolaskom lijepog vremena sve kave, a i poneki obrok selim na balkon. Ove godine stvarno sam ga jedva dočekala s obzirom na dugačku zimu, no napokon nam je stiglo proljeće i vrijeme je za uživanje na suncu.

Galerija
Ideje za uređenje balkona Ideje za uređenje balkona Ideje za uređenje balkona+9 Ideje za uređenje balkona Naš projekt balkon započeo je još prošle godine, no ove godine napokon smo ga priveli kraju. Naravno, ima još nekih sitnica i detalja koje ću s vremenom dodavati i mijenjati, no trenutno sam baš zadovoljna ovim stanjem.

Možda najbolje da krenem od početka. Na slici ispod vidite ovaj drveni "sanduk" koji mi savršeno služi kao polica za cvijeće. To je zapravo naš DIY od prošle godine kojim smo sakrili vanjsku jedinicu klime.

Ideja je bila moja, ali brat je odradio najveći dio posla (moram ga ovako javno pohvaliti jer imam u glavi još projekata za koje ga trebam). Ispalo je odlično, klima bez problema radi i dalje, a ne moram ni spominjati koliko bolje ovako izgleda.

Od ostalog namještaja imamo set, okrugli stolić i dvije stolice, kupljen u Emmezeti još prošle godine, ali vidjela sam da ga imaju i dalje u ponudi. No ono čemu sam se ovih dana najviše razveselila jer je bilo na wishlisti poprilično dugo jesu ove dvije klupice s ogradicom koje su nam se tako savršeno uklopile.

Multifunkcionalne su, služe kao spremište u koje ćemo skloniti jastučiće i tepihe kada je loše vrijeme, a ova nam je ogradica odlična za zaštitu od sunca, kao i za malo više privatnosti na balkonu. Uz to, dobili smo i četiri sjedeća mjesta na njima, što će nam super doći kada imamo društvo.

Budući da balkonsko cvijeće nemam gdje sačuvati preko zime, ove sam se godine odlučila većinom na jaglace, maćuhice i samo poneku trajnicu.

Odlučila sam posijati i malo začinskog bilja. Nešto je krenulo brže, dok mi bosiljak i menta malo štrajkaju, ali nadam se da će i oni uskoro. Bilo bi odlično imati svježu mentu na balkonu kada mi se pije mojito, inače jedan od dražih mi koktela.
zadovoljna.dnevnik.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain