Kako jednostavno njegovati kovrčavu kosu

Imati kovrčavu kosu mnogim djevojkama znači imati jednu obavezu više. Oko njege kovrčave kose uvijek se treba dodatno potruditi i izdvojiti više vremena. Ukoliko ste vi jedna od onih koje muku muče s održavanjem neukrotivih kovrča, pročitajte nekoliko naših savjeta za jednostavniju i bržu beauty rutinu.

Bez sumpora i silikona

 Mnogi šamponi sadrže sumpor koji je može naći u deterdžentima i sredstvima za čišćenje. Ti su sastojci glavni uzročnik isušivanja kose i uklanjanja ulja koja tjeme proizvodi, a potrebni su kosi. Silikon je odgovoran za masno tjeme i stvara sloj oko vlasi koji sprječava prolazak hranjivih tvari.  Za kovrčavu kosu je najbolje koristiti organske šampone i prirodnu kozmetiku, kosu bi trebalo trljati vrhovima prstiju, ne noktima jer će potaknuti veću proizvodnju sebuma. Ne smijete ni zaboraviti balzame koji su najbolji prijatelji kovrčavoj kosi.

Bez ručnika

Ručnik bi trebalo zamijeniti mikrofibilnim ručnikom ili pamučnom majicom. Kosu se također ne bi smjelo trljati nego gužvati. Potrebno je samo iscijediti višak vode iz kose i zamotati kosu na desetak minuta da upije vlagu.

Bez češljanja

Kovrčavu kosu ne bi se smjelo češljati, osim ako je vlažna s prethodno nanesenim balzamom. Češljanje kose bez balzama dovodi samo do lomljenja kose, a češljanjem suhe kose samo ćete postići kontraefekt!

Bez sušila

Sušenjem na toploj temperaturi doći će do elektriziranja kose i gubljenje definicije koju ste htjeli postići. Kosu je najbolje sušiti prirodnim putem jer će tada zadržati potrebnu vlagu i time postići ciljani oblik. Ako nemate vremena ili su temperature vrlo niske kao posljednjih dana, kosu možete sušiti pomoću difuzora na najnižoj temperaturi.

Maska jednom tjedno

S obzirom da  je kovrčavoj kosi potrebno više hidratacije, potrebno je jednom tjedno nahraniti maskom za kosu. Maska može biti kupljena ili prirodna kao, recimo, maska od maslinovog ili kokosovog ulja. Potrebno ju je držati deset minuta do pola sata te zatim nježno isprati. Rezultati su vidljivi odmah!

Satenska jastučnica

Pamučna jastučnica ima grubu površinu. Kovrčavoj kosi je potrebna nježna površina koju ima satenska jastučnica da frizura ne bi izgubila svoju definiciju. Spavanje na satenskoj jastučnici je bolje za vašu kosu i kožu.

Strpljenje

Kosa oštećena peglanjem izgledat će beživotno i nećete imati definiciju koju vi želite. Trebat će neko vrijeme da kosa postane bujnija i elastičnija. Budete li se držali navedenih pravila, na kosi će se vidjeti oporavak za nekoliko mjeseci.
collage.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain