Nutricionisti kao idealan obrok preporučuju: Voće!

Svi nutricionisti kao idealan obrok nakon buđenja preporučuju upravo - voće!

Konzumiranjem svježeg voća osvježit ćeš i probuditi tijelo, te dobiti dovoljno energije za cijeli dan. Ovakav početak dana pomoći će ti i pri mršavljenju ili održavanju idealne tjelesne težine, a svo voće brzo će poboljšati tvoj imunitet i zdravlje. Donosimo ti top 5 voćki koje je najbolje jesti za doručak!

Grejp
Grejp je bogat antioksidansima koji će poboljšati tvoj imunitet. Ima i puno vitamina C, te kontrolira razinu krvnog šećera. Jedi ga uz jaje ili grčki jogurt.

Lubenica
Ovo "ljetno" voće hidratizirat će tijelo te otjerati srčane bolesti i nastanak tumora. Odličan je izbor ako želiš smršaviti, jedna čaša narezane lubenice ima samo 40 kalorija.

Borovnice
Borovnice su jedno od najboljeg voća ako želiš izgubiti višak kilograma! Bogate su antioksidansima koji će ti pomoći da ostaneš u top formi. Također pomažu pri poboljšavanju motoričkih sposobnosti i pamćenja. Reguliraju i krvni pritisak, a imaju i vrlo malo kalorija. Idealan doručak uključuje veliku zdjelu zdravih pahuljica i dvije čaše borovnica!

Jagode
Još jedno odlično voće za početak dana! Jagode su bogate vitaminom C i antioksidansima, a uz to su i dobar izvor vlakana i folne kiseline. Sprječavaju bolesti srca, pa ih je dobro jesti što češće. Za potpun doručak pomiješaj ih s jogurtom.

Kivi
Mnogi stručnjaci složili su se oko toga da je kivi najbolje voće za doručak. Odličan je izvor vitamina C, bakra i kalija. Možeš ga jesti samog, a možeš ga i ubaciti u smoothie. Odličan je u kombinaciji s bananama i jagodama!
index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain