Osobe sa ovom osobinom zavode bez pogreške

Privlačnost je, u principu, osobna stvar – svatko ima neke svoje želje i željice što se tiče partnera, tako da nije lako shvatiti što bi to kod vas moglo najviše privući osobu koja vam se sviđa.

No, izgleda da postoji jedna karakterna osobina koja je jednako privlačna i muškarcima i ženama, barem tako kažu istraživači s australskog Sveučilišta Queensland, a radi se o naizgled čudnoj stvari – potrebi da prvo zadovoljite sebe.

Da preciziramo – ne, ovo nema veze sa seksom, nego s potrebom da u životu radit ono što želite vi sami, a ne drugi ljudi.

Istraživanje je obuhvatilo 115 studenata, a zadatak je bio jednostavan – ocijeniti razinu privlačnosti osoba na temelju slike i nekoliko navedenih karakternih osobina.

Osobine su namjerno manipulirane tako da je jasno da su osobe podijeljene u dvije grupe – one sklone poslušnosti koje vole raditi ono što im drugi kažu i one koje su neposlušne, odnosno sklone odabiru vlastitog puta.

I žene i muškarci su veliku prednost dali osobama koje su neposlušne i nemaju se potrebu prilagođavati tuđim željama.

Ovo su dobre vijesti, pogotovo ako uzmemo u obzir da kod nekih i dalje vlada uvjerenje da muškarci vole poslušne žene. Neposlušnost i stavljanje sebe na prvo mjesto postaju sve popularnije osobine, što zapravo ne bi trebalo čuditi u ovo doba naglašenog individualizma.

Stoga razbarušite malo kosu, odjenite one cipele koje su vam svi popljuvali i hrabro krenite u osvajanja…
ljepotaizdravlje.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain