Razlike između BB, CC, DD, PP i EE krema i kako izabrati odgovarajuću?

Zaboravi na tekuće pudere koji se tope na licu za toplih dana jer proljeće i ljeto su idealno vrijeme da isprobaš i zavoliš lagane formule u obliku višenamjenskih krema koje su miks njege i dekorativne kozmetike.


BB kreme (Beauty ili Blemish Balm) Kreme s ovom oznakom vlaže kožu lica i smanjuju iritacije, ali ne mogu regulirati masnoću lica. Bolje pokrivaju od toniranih krema, ujednačavaju ten, a mogu sadržavati i antiaging sastojke. Ipak, koristi ih isključivo kao dopunu, nikako umjesto seruma i krema protiv bora.

CC kreme (Color Correcting) je skraćeni naziv za kontrolu boje i usmjerene su na korigiranje tona kože – prikrivanje crvenila, sivila (umorne kože), tamnih mrlja i akni. Sadrži djelatne tvari zahvaljujući kojima koža izgleda svježa i ima glatku teksturu. Ne preporučuje se osobama koje imaju masnu ili problematičnu kožu.

DD kreme (Daily Defense ili Dynamic Do-All) je skraćeni naziv za dnevnu obranu od štetnih utjecaja izvana. Kombiniraju blagodati BB i CC krema, ali su primarno namijenjene usporavanju procesa starenja. DD krema je dobra kod zaštite lica od sunca, ali stručnjaci ne preporučuju konstantno korištenje DD kreme jer može zatvoriti pore lica.

PP krema ili skraćeno od „pink perfect“ prev. savršeno roze, predstavlja bazu za nanošenje šminke. Silikonske čestice koje se nalaze u ovoj kremi popuniće sve neravnine na koži i dati joj divnu, ujednačenu površinu – što je naravno – savršeno za makeup! Ove kreme odgovaraju svakom tipu kože, ali preporučuje se da se uz njih koriste i drugi proizvodi. Nakon njenon nanošenja, potrebno je staviti i neku toniranu kremu.

EE kreme (Extra Exfoliating) su kreme za neabrazivni piling. EE krema obnavlja kožu skidajući mrtve stanice s lica i štiti ga od sunca pružajući mu dodatnu vlagu. Neke od ovih krema imaju kombinirane elemente za zaštitu od UV zračenja i zaštitu od pojave akni. EE kreme se ne bi trebale često koristiti, a nisu namijenjene osobama s tankom i osjetljivom kožom.
zdravakrava.24sata.hr/glambox.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain