Savršen napitak za želudac i ravan stomak!

Uskršnji sto nudi toliko ukusnih specijaliteta kojima je teško odoleti. A s konzumiranjem previše hrane dolazi i neugodna nadutost. Ali bez brige jer smo pronašli smo recept za napitak koji će nadutost da rešiš dok kažeš ‘“keks“

Uskršnja jaja, šunka, mladi luk, pa onda i ruska salata – ma ko bi odoleo svim tim „mamilicama“ za nepce! Ali posle obilnog obroka slede i posledice kao što su nadutost i gasovi.

Kako biste izbegli probavne smetnje donosimo vam recept za zeleni smuti koji će neugodan osećaj nadutosti oterati dok si rekao „keks“! Sledećih 5 moćnih sastojaka čine ovaj napitak tako posebnim:

1. Ananas olakšava razgradnju hrane u organizmu, smanjuje apetit, a zahvaljujući visokom udelu vlakana ubrzava izmenu tvari u debelom crevu (što znači ravniji stomak) a odličan je izvor vitamina C i mangana.

2. Nana je takođe poznata po svojim svojstvima sprečavanja nadutosti i pospešivanju probave. Odličan je pomagač u teranju osećaja težine u stomaku, smiruje želudac i sprečava grčeve u želucu i gasove.

3. Đumbir je isto sjajan pomagač kod gastrointestinalnih tegoba. Sprečava nakupljanje gasova i grčeve u crevima. Može olakšati i bolest kretanja, mučnine i sprečiti povraćanje. Nakon konzumacije đumbir dospeva pravo u gastrointestinalni sistem pa neutralizuje kiseline, hormone i toksine.

4. Kurkuma ili indijski šafran odličan je antioksidant i pomaže kod probavnih smetnji kao što su nadutost i gasovi.

5. Spanać je bogat izvor gvožđa, kalcijuma, vitamina A, C i drugih vitamina. Vitamini A i C zaslužni su za najveći deo „lekovitih“ svojstava spanaća.

Po želji:

Aloe Vera smiruje i pročišćava probavni sistem, i pomaže kod zatvora. Ova zelena „snagatorka“ preporučuje se i kod lečenja čira na želucu, sindroma iritabilnog creva, celijakije i Kronove bolesti.

Sastojci za napitak koji smanjuje nadutost:

– 100 grama spanaća
– 30 grama sveže nane
– 100 grama ananasa
– 2 kašičice meda
– komadić svežeg đumbira, oguljen i mleven
– 1/4 kašičice praha kurkume
– 1/4 limete
– 2 decilitra vode

Priprema:
Sve sastojke ubacite u blender, promešajte i popijte nakon obilnog obroka.
zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain