Šoljica crne kafe ujutro ubrzava metabolizam

Nutricionistica Sarah Flowers ima dobre vijesti za sve one koji ne mogu započeti dan bez šoljice kafe. Osim toga što vam daje energiju da se pokrenete, Flower tvrdi da kafa može pomoći u gubitku težine.

Flowers je istakla da ljubitelji kafe trebaju piti ovaj napitak kako bi potaknuli koncentraciju i povećali nivo energije, ali i potaknuli gubitak kilograma, jer kafa potiče metabolizam.

"Šoljica kafe može pomoći u ubrazanju metabolizma, potiče termogenezu pomažući na taj način u sagorijevanju masnoća", kazala je Flowers.

Osim toga, kafa sadrži hlorogenu kiselinu koja usporava apsorpciju ugljikohidrata i smanjuje masnoće. Međutim, sve navedeno ne znači da vam je potreban litar kafe dnevno, Flowers savjetuje da kafu pijete ujutro, jednu ili dvije šoljice.

Također, kafa smanjuje apetit. Iako nije zamjena za obrok, Flowers ističe da ona može stimulisati termogenezu, što znači smanjenje apetita i privremeno smanjenje potrebe za hranom. Važno je napomenuti da je gubitak kilograma povezan s crnom kafom. Možete dodati malo mlijeka, ali previše mliječne i pošećerene kafe mogu imati kontraefekt.
klix.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain