Stigao mali princ: Prince William i Kate Middleton dobili su treće dijete!

Kate Middleton je danas rodila sina, a dolaskom treće kraljevske bebe promijenila se kompletna linija nasljeđivanja prijestolja. Princ Harry svakako je izvukao najdeblji kraj...

Stigla je kraljevska beba! Prince William i Kate Middleton dobili su treće dijete, sinčića, a svijet je već opsjednut novim, malim princom. Kraljevska obitelj podijelila je sretne vijesti putem službenog Twitter profila, a vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea još uvijek nisu otkrili ime malenog dječaka. Princ je stigao na svijet 23. travnja u londonskoj bolnici St. Mary's, baš kao i njegovi stariji brat i sestra. Kako stoji u službenom Tweetu, beba teži skoro četiri kilograma, a sretni otac bio je prisutan na porodu.

Prinova vojvode i vojvotkinje od Cambridgea ima velik utjecaj na britansku kraljevsku liniju nasljeđa i zapravo je pomaknuo princa Harryja još jedno mjesto niže u redu za prijestolje te je on sada šesti na listi za krunu. Međutim, navodno stric Harry i nije pretjerano tužan zbog toga već se veseli svom skorom vjenčanju.

Prvi u redu za krunu kraljice Elizabethe II. je njezin sin, princ Charles. Nakon njega na red dolazi njegov najstariji sin, princ William, a treći u redu za tron je maleni princ George, sin princa Williama i Kate Middleton. Muški članovi kraljevske obitelji tradicionalno su imali prednost pred svojim sestrama kada govorimo o nasljeđivanju krune, međutim u 2013. je došlo do promjene u zakonu o nasljedstvu krune te od tada ženska djeca i službeno mogu zadržati svoje mjesto u liniji.
miss7.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain