Svake nedelje za sebe bi trebalo da napravite ovih 8 stvari

U vrijeme kada se pretrpani raspored i obaveze sa svih strana pretvore u svakodnevicu, moramo se sjetiti sebe. U svoj toj žurbi, buci, galami i strci zaboravimo na ono u čemu mi najviše uživamo i sve teže se prisjetimo zadnjeg trenutka koji smo imali samo za sebe, ne radeći ništa. Kako se taj strašni prijestup više ne bi dogodio vrijeme je da u svoj planer dodate #DanZaMene i rezervirate upravo nedjelju kao vaš dan. Idealan je zato što je neradan, uglavnom ga provodimo u okruženju najmilijih i u tom danu najviše uspijevamo pronaći dragocjene trenutke za sebe, pa ova misija i ne izgleda tako nemoguće. A kako misiju #DanZaMene pretvoriti u stvarnost, otkrivamo kroz korake u nastavku.Isplanirajte svoj tjedan unaprijed

Ovaj korak je važan kako biste si sve obveze do kraja u potpunosti izbrisali iz misli i fokusirali se na neke važnije stvari – na čokoladnu tortu, na primjer. Dakako, ovim korakom ćete si olakšati i užurbani ponedjeljak jutro. Idealan za planiranje je sigurno Made in BiH planer CHICovnik koji unutar džepića i krije sticker sa #DanZaMene hashtagom koji će vam planiranje vašeg velikog dana učiniti dodatno simpatičnim, ali i lakšim.

Započnite vaše jutro uz ustaljenu jutarnju rutinu

Mnogi od nas ne mogu se pohvaliti kako se svake nedjelje bude svježi i odmorni. Naravno, za vas i dalje nije najbolji izbor da nastavite spavati jer će te time ugroziti svoj svakodnevni ritam buđenja, a vjerujemo da to ne želite. Umjesto toga si pokušajte pripremiti doručak ili se lagano razbuditi na uglu kreveta. Popijte čašu vode ili malo prošećite, a vjerujemo da će i jednostavno ležanje uz pogled kroz prozor na plavo nebo i ptice imati opuštajući učinak.

Pospremite dom

Police, ladice, ormar, ormarić s obućom, šminka... sve što na neki način stvara nervozu i nepotrebnu brigu zbog nereda riješite i pospremite danas. Iako možda mislite da neorganiziranost i malo nereda ne utječe na vas, vjerujte nam, oni mogu biti glavni uzročnici vaše zabrinutosti i nervoze koju možda osjećate. Zato, sa mužem, sestrom ili kćerkicom prođite svim djelićima u kući i pretvorite se u odred za čistoću iz snova.

Udahnite svježi zrak

Vrijeme vani svojevrsni je sinonim za odmaranje i opuštanje, čak i ako je to samo do obližnje trgovine po kruh i mlijeko. Kada ste rasterećeni i opušteni primijetite novi simpatični ljubavni grafit, dječaka koji po četvrti put gleda ide li auto kako bi prešlo cestu na pješačkom i ljupkog djedicu koji se smiješi iza štanda s cvijećem. Izađite i znati ćete o čemu govorimo.

Ostavite taj mobitel

U ovome ima svojih čari i vjerujemo da ste se u to uvjerili ako ste uistinu na neko vrijeme ostavili mobitel sa strane. Ovime vaše trenutke neće prekidati zujanje obavijesti na mobitelu niti nezasitne društvene mreže, a vi ćete raditi nešto kvalitetnije – vrijeme provoditi u društvu svojih najmilijih ili nekog zanimljivog štiva. Ako se ipak teško odvajate od svog mobitela, pokušajte sa nekom od aplikacija koje za vas neko vrijeme utišaju sve obavijesti na mobitelu.

Pronađite vrijeme samo za svoje mini rituale

Iako druženje sa našim najbližima uvijek znači puno zabave, smijeha, doživljaja i zgoda, nužno je za vaše veselje i optimizam ono vrijeme koje rezervirate samo za sebe. To može biti opušteno ležanje na balkonu, šetnja gradom, čitanje ispred prozora ili možda drijemanje. Uistinu je varijacija mnogo, ali je od velike važnosti da si izdvojite pola do sat vremena za ono 'lijeno' poslijepodne.

Osvrnite se na sve što radite

Nabacite sami sebi 'peticu' radi onog odličnog govora neki dan na poslu i razmislite je li možda bolje da bar jednu šalicu kave zamijenite sa čajem. Razmislite koju nevjerojatnu stvar možete napraviti sljedeći tjedan i zašto vas je uopće strah da ju učinite. Zapišite si da u petak odete kod svojih doma i da u ponedjeljak nakon posla više vremena provodite sa bakom. Uredite svoje nokte ili stilizirajte kosu na drugačiji način. Zadajte si barem jedan poslovni i osobni cilj. Puno je toga, ali bitno je da razmislite o svemu tome. Radi sebe. Dnevnik je također dobra ideja.

Ne zaboravite na ono što vas najviše veseli

Ako ste ljubitelji prirode, slikanja, strastveni biciklist ili pak putoholičar, nemojte da se strast prema stvarima koje volite ugasi jer jednostavno nemate vremena za njih. Stvorite to vrijeme i učinite hobije i avanture jednako važnima i prioritetnima kako biste učinili za poslovni sastanak ili neki drugi važan događaj. Na kraju krajeva, kako biste se mogli istinski posvetiti poslu koji radite i raditi ga jednako dobro svaki put, potrebno je da budete zadovoljni, sretni i ispunjeni. A to najbolje možete ostvariti ukoliko se s vremena na vrijeme bavite onime što vi najviše volite.
modamo.info

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain