4 koraka nege kojima ćete pripremiti lice za leto!


Piling je vaš najbolji prijatelj
Bez obzira na godišnje doba, piling kože bi trebalo da bude sastavni deo svačije rutine nege. Uklanjanje sloja izumrlih ćelija omogućiće da koža “diše” i lakše upije hranljive i hidrirajuće sastojke maski, seruma i krema koje kasnije nanosite. Takođe, piling je i poznati saveznik u borbi protiv mitesera! Mehanički pilinzi jednostavni su za korišćenje i odgovaraće većini tipova kože, dok će pilinzi s blagim hemijskim svojstvima sprečiti iritacije osetljive kože. Bez obzira da li odaberete hemijski ili mehanički piling, važno je da nakon korišćenja pilinga kožu dobro hidrirate i nahranite.Očistite kožu glinenim maskama
Kada “razgolitite” kožu pilingom, idealno bi bilo da nanesete masku za čišćenje koja će je dodatno smiriti. Masnoj i mešovitoj koži posebno će prijati glinene maske koje će ukloniti višak sebuma i nečistoća, a možete i da se opredelite za multimasking metodu i kombinovati maske različitih svojstava. Ne zaboravite da osvežite lice redovnim korišćenjem hidratantnih maski što će vam posebno prijati tokom toplijih dana.

Zaštitite svoju kožu i sprečite prevremeno starenje kože
Sigurno već znate da je korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom obavezno tokom cele godine, a posebno tokom prolećnih i letnjih meseci. Ne morate na SPF kreme da gledate kao na obavezu, već ih gledajte kao najboljeg prijatelja u borbi protiv prevremenog starenja. Naročito je važno da zaštite kožu nakon korišćenja pilinga, kao i tokom izlaganja jakom suncu. Ako ste skloni zaboravljanju ovog koraka, obavezno nabavite dnevnu hidratantnu kremu koja već sadrži zaštitni faktor.

Zablistajte!
Iako će vaša koža prirodno blistati nakon prethodnih koraka, nije na odmet da učinite da sjaj vaše kože parira sjaju sunca! U tome vam uvek može pomoći malo hajlajtera ili iluminatora, a mi predlažemo da se opredelite za tople i zlatne tonove umesto hladnijih, jer će zasigurno doprineti efektu osunčane kože.
stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain