9 saveta za prolećnu negu i bolji izgled muškarca!

Iako je proleće jedno od omiljenih godišnjih doba, iziskuje posebnu negu kose i kože.

KORISTITE BLAŽE KREME
S obzirom da ste tokom zime verovatno koristili jaču kremu za kožu, proleće je vreme kada treba da pređete na blaže kreme koje su pravljene na bazi prirodnih sastojaka, a koje će pružiti potrebnu negu vašoj koži.

NE ZABORAVITE KREMU SA ZAŠTITNIM FAKTOROM
Nikad ne potcenjujte snagu sunca, jer UV zračenje može naneti veliku štetu našoj koži u vidu stvaranja opekotina, bora pa čak i pojave raka. Pronađite idealan zaštitni faktor za svoj tip kože i nanesite ga na kožu kada se izlažete sunčevoj svetlosti duže tokom dana.

LJUŠĆENJE KOŽE
Bez obzira koliko se trudili i negovali vašu kožu, ona posle duge zime svakako neće biti u savršenom stanju. Najveći problem je suva koža, pa dermatolozi preporučuju određene pilinge i eksfolijatore da biste koži povratili sjaj i mekoću.

PREVENTIVA OD PREKOMERNOG ZNOJENJA
S toplijim vremenom se povećava i rizik od prekomernog znojenja, zbog kojeg ćemo se osećati neprijatno u svakom društvu. Na vreme mislite na potrebne antiperspirante i dezodoranse, koji će vam pružiti potrebnu zaštitu.

NEGA KOSE
Na isti način na koji je zima negativno uticala na vašu kožu tako je štetila i vašoj kosi. Zato nije loša ideja da ukoliko imate dužu kosu skratite krajeve i počnete da koristite proizvode koji dodatno hidriraju vlasi.

IZBEGAVAJTE JAKE PREPARATE ZA KOSU
Sasvim je logično da ste tokom zimskih meseci koristili jake i intenzivne preparate za kosu da biste izbegli negativne efekte hladnog vremena, ali upotreba istih preparata tokom proleća i leta može negativno uticati na kosu zbog jačine preparata izazivajući dodatnu vlažnost.

BLAGI REGENERATORI
Isto pravilo za šampone važi i za regeneratore za kosu. Birajte one specijalizovane za proleće na biljnoj bazi koji će vašoj kosi dati svežinu i mekoću.

BEZ FENA
Porastom temperatura i vlažnosti vazduha nećete imati potrebu da koristite fen, koji u ovim situacijama mogu samo dodatno isušiti vašu kosu. Stoga je najbolje da je sušite prirodnim putem.

INVESTIRAJTE U NOVI PARFEM
Potrebno je sa vremena na vreme promeniti parfem,a proleće je pravo vreme da eksperimentišemo i da se odlučimo za kupovinu osvežavajućeg parfema.
menshealth.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain