INTERVJU SA... Anđelka Prpić

Glumica Anđelka Prpić, koju gledatelji pamte iz hit-serije ‘Anđelka i Andrija’, o novom poslu u Hrvatskoj, sinovim pripremama za prvi razred i bračnim izazovima sa suprugom Darijem Prpićem

Zabavna, duhovita i simpatična, samo su neki od epiteta koji prate srpsku glumicu Anđelku Prpić. Glumica ili, kako je u domaćim krugovima vole nazivati ‘hrvatska snaha’, imala je čast monodramom ‘Šta me snađe’ u režiji Branka Đurića Đure otvoriti novo zagrebačko kazalište Luda kuća u kojemu će odsad biti na stalnom repertoaru. U posljednjih godinu dana 33-godišnju Požarevčanku snašlo je mnogo toga lijepog na poslovnom i privatnom planu. Nakon hit-serije ‘Andrija i Anđelka’, kojom je osvojila simpatije u cijeloj regiji, Anđelka je sudjelovala kao članica žirija u RTL-ovu talent showu ‘Super-ljudi’, a pružila joj se i prilika za vlastitu monodramu u kojoj tumači čak 12 likova. Privatno, talentirana glu-mica uživa u pažnji supruga Darija Prpića i sina Jakše koji će u kolovozu navršiti šest godina. Tro-člana obitelj uigran je tim za putovanja i druženja, a u intervjuu, među ostalim, Anđelka je otkrila kako je upravo najmlađi član njezin najveći kritičar.

Vašom monodramom ‘Šta me snađe’ otvoreno je kazalište Luda kuća vaših kolega. Kakve su reakcije publike?

Reakcije publike bile su toliko dobre da se čak bojim da nisu bili potplaćeni. Imala sam veliku tremu jer sam prvi put glumila pred zagrebačkom publikom, a uz to sam predstavom otvarala kazalište jako dragih prijatelja... Nije to mala odgovornost. No publika cijeni trud kada vidi da je i vama na sceni jako stalo do onoga što radite.

Što se sve događalo u vašem životu u posljednjih godinu dana?

Bilo je turbulentno i intenzivno. Hvala Bogu, posla ima, ali ništa bez velikog rada, truda i zalaganja. Malo smo putovali, malo više radili, no zadovoljni smo i guramo dalje.

Po čemu ćete najviše pamtiti nastup u Zagrebu?

To što sam ondje glumila prvi put zaista ću sve dugo pamtiti. Zahvalna sam na interesu publike, ali i na podršci kolega koje čak nisam ni poznavala do te večeri. Domaćini su napravili sjajan posao i hvala im na tome.

U monodrami promijenite 12 uloga. Koliko je to zahtjevno, a opet zabavno?

Dugo promišljam i planiram, ali nikad ne vjerujem sebi onoliko koliko  drugi vjeruju u mene. Okružila sam se i prepustila najboljima u svome poslu koji su - što je najvažnije - moji veliki prijatelji. Nebojša Romčević napisao je tekst i postavio mi ne tako lak zadatak. Hvala mu na tome. Lijepo je kad netko toliko vjeruje u vas. Sada, poslije 50 i više izvođenja ove monodrame, doista uživam na sceni, puno se više igram.

Publika je jedva dočekala da predstavu izvedete u Hrvatskoj. Planirate li nam sad biti česta gošća?

Luda kuća naš je dom u Zagrebu. Bit ćemo stalno na repertoaru toga novog kazališta, vjerojatno dvaput mjesečno.

Imate li posebne rituale kad dođete u Zagreb? Možda neki restoran, šoping...?

Prije svega ljudi! S nekima od njih šetnjica, s nekima restorani, a s kolegicom i prijateljicom Tamarom Garbajs šoping i neiscrpni razgovori. Volim se počastiti i dobrom frizurom,  za to imam svoju Ivanu u Zagrebu.

Filmsko platno, televizija, kazalište... Što najradije birate?

Biram sve što uključuje dobre suradnike i lijepu radnu atmosferu. Obožavam svoj posao i veseli mu se kao i prvog dana.

Publika u Hrvatskoj posebno vas pamti po ulozi u seriji ‘Andrija i Anđelka’ koja svima izmami osmijeh na lica. Nedostaju li vam ekipa sa seta i snimanje?

Družimo se i viđamo i izvan seta. Rijetko će se ponoviti takav posao, toga sam svjesna, ali barem se imam čega sjetiti i znam da mi je smijeh iz tog razdoblja produljio život za koju godinu. Taj mi je projekt donio puno lijepog pa mi i služi za uspoređivanje kako dobro može biti.

Nakon snimanja serije izjavili ste da ste bili u svojevrsnoj depresiji. Stignete li se družiti s ekipom?

Naš je posao takav - ili ga obožavaš i postaješ ovisnik o njemu ili ga ne možeš raditi... Nema sredine. Takva su uglavnom i prijateljstva koja se izrode tijekom rada. I kad nemamo vremena za učestala druženja, kad god se sretnemo, atmosfera je uistinu vesela.

Sinčić Jakša uskoro će u školu. Koliko se toga promijenilo otkako je bio beba? Jesu li sada obaveze još veće?

Obaveze su se promijenile, kao i zahtjevi, teme i interesi. No te se obaveze ubrajaju među one koje hrane i pune baterije. Čini mi se da je za-držao veselu narav s kojom se rodio i, ono što je svim mamama najvažnije, i dalje se voli maziti.

Kakav je Jakša kao dijete? Jednom ste izjavili kako je ispao kao iz telenarudžbe - baš po mjeri vas i supruga...

Jakša je naš dobar partner, idealan za putovanja, zabavan, komunikativan i emotivan. Pretpostavljam da bolujem od tipične zaljubljenosti u svoje dijete.

Pokazuje li afinitete prema glumi? Hoće li biti glumac kao mama?

Čini mi se da ga zanima scena, iako uživa i u crtanju. Samo da je zdrav i sretan.

Koliko se toga promijenilo otkako ste majka? Gledate li na određene stvari drukčije nego prije?

Izdržljivija sam, čini mi se. Osjetljivija na neke scene u životu. Nove faze u odrastanju prate i novu životnu dinamiku, ali sve me to veseli. Bojim se uvijek i iznova hoću li biti na visini zadatka.

Putuje li Jakša s vama na gostovanja?

Povremeno putujemo zajedno i prava mi je podrška. Bodri me, hvali, tješi, ali jako je i dobar kritičar.

Tko je stroži roditelj, vi ili suprug?

Dario je ustrajniji, čini mi se da ja brže popustim. Na određene stvari znamo reagirati sinkronizirano, a kod nekih je poželjno imati i različit stav. Takav će mu biti i život.

Nađete li vi i suprug vrijeme za sebe?

Posao uzima svoj danak, ali i dalje nikome ne damo samo naše vrijeme. Svakom je paru neophodno da ponekad ostane samo par, bez obzira na to jesu li i roditelji.

Kako se najbolje opuštate?

Ne znam kako to funkcionira, ali učim. Sve ovisi o tome koliko sam umorna. Godi mi i druženje, ali i samoća. Otkrila sam divan ritual - odem sama na ručak i popijem čašu vina. Još ako pogled puca na vodu, doista djeluje relaksirajuće i okrepljujuće.

Jeste li više za lude zabave ili za opuštene večere i romantiku?

Dobra hrana, odabrano društvo i lagani razgovor s puno smijeha... Eventualno poželim u nekom trenutku violinu i harmoniku.

Jednom prilikom ste izjavili da vam se priviđa odlazak na Bali. Jeste li ga uspjeli realizirati?

Jesam, sad mi se priviđa ljeto u Hrvatskom primorju i, najiskrenije, više mu se radujem nego tim egzotikama. Još ako uspijemo spojiti izvođenje monodrame tijekom ljeta po primorju, nitko neće biti sretniji od mene.

U kakvim vas sljedećim projektima možemo očekivati?

Planiramo dvije nove serije i film. Zagre-bačka me publika može gledati u Ludoj kući, a od jeseni i na turneji po mnogim drugim hrvatskim gradovima.
story.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain