Izazov: Do fit figure za 30 dana


Iskoristite godišnji odmor da svoju figuru dovedete do savršenstva (Važna napomena: Mi pod savršenstvom podrazumevamo najbolju verziju sopstvene figure, a nikako nerealne, spolja nametnute, standarde  lepote.) U tome vam svakako može pomoći jednomesečni fitnes program, koji je za naše čitateljke pripremila fitnes trener Jelena Đukić

Nakon što ste odlučili da se vratite u formu, često zna da obeshrabri pitanje odakle početi. Za dobar start potrebno je imati plan! A cilj ovog fitnes programa upravo je taj da obezbedi dobro strukturiran jednomesečni plan vežbanja usmeren na oblikovanje tela pred leto. U toku ovog programa svakodnevno se pojačava broj i intenzitet aktivnosti, tako što se naizmenično smenjuju vežbe snage, kardio treninzi i dani odmora. Međutim, kao i kod svakog fitnes programa, rezultati neće biti vidljivi ukoliko ga se u potpunosti ne budete pridržavali. Stoga, ostanite motivisani, držite se ovog plana i radujte se svojoj novoj seksi liniji!

”Pre nego što počnete s bilo kakvim treningom, veoma je važno da prethodno uradite vežbe zagrevanja kako biste smanjili rizik od povreda u toku treninga. Kao zagrevanje može vam poslužiti džogiranje, tj. trčanje u mestu u trajanju od 10 minuta”, savetuje Jelena.

Bočni iskorak
Stanite uspravno, stopala postavite u širinu ramena, ruku opruženih pored tela. Iskoračite, spustite koleno pod uglom od 90 stepeni, prebacujući težinu tela na tu nogu. Prilikom iskoraka u stranu istovremeno savijte ruke u zglobu lakta. Zatim se naglo odgurnite u početni položaj. Sve ponovite u drugu stranu.

Čučanj thruster
Stanite u raskoračni stav, u širini ramena. Spustite se u čučanj, a zatim se vratite u početni položaj.

Zadnji iskorak
Iskoračite levom nogom unazad, a drugom nogom se odgurnite u uspravni stav i, nespuštajući nogu, podignite je savijenu u kolenu ispred sebe uvis, dok u isto vreme opružate ruke iznad glave. Ponovite sto s iskorakom desnom nogom unazad.

Izdržaj
Lezite na stomak, podignite telo oslanjajući se podlakticama na pod. Rotirajući trup u jednu stranu podignite i opružite ruku visoko iznad glave, oslanjajući se na drugu ruku. Vratite se
u početni položaj, a zatim rotirajte trup u suprotnu stranu i podignite drugu ruku iznad glave. Radite vežbu 30 sekundi naizmenično menjajući stranu.

Propadanje
Postavite dlanove na stolicu pored kukova, noge savijte u kolenima. Oslonite se na šake i podignite trup, opružite noge i spuštajte se sve dok laktovi ne budu pod uglom od 90 stepeni. Vratite se u
početni položaj.

Planinar
Namestite se u položaj skleka, a zatim naizmenično menjajte položaj nogu (kao da trčite) gurajući levo pa desno koleno ka grudima.

Podizanje karlice
Lezite na leđa, savijte noge u kolenima. Maksimalno podignite karlicu i zadržite se u tom položaju tri do pet 7 sekundi, a zatim se vratite u početni položaj.


OVDE IZAZOV POČINJE: ODŠTAMPAJTE OVU FOTOGRAFIJU, I ŠTIKLIRAJTE PREĐENE DANE!

lepotaizdravlje.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain