Kako koristiti mlijeko u prahu za njegu kože


Pošto je mlijeko u prahu obogaćeno laktozom, može se koristiti za njegu kože kako bi se uklonile opekotine i tamne mrlje i na taj način ojačala koža. Također funkcioniše kao piling koji pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože, čineći kožu zdravom i čistijom. Kako koristiti mlijeko u prahu za čišćenje kože, ubijanje bakterija i uklanjanje mrtvih ćelija?

Uzmite 3 kašike mlijeka u prahu, dodajte 1 kašiku maslinovog ulja, malo bademovog ulja i nekoliko kapi ružine vodice. Dobro pomiješajte sve sastojke. Mješavinu stavite na pamučnu gazu i stavite masku na lice. Ovo će pomoći u uklanjanju viška prljavštine sa kože. Ostavite smjesu 15 minuta i zatim isperite hladnom vodom. Ponovite ovo svaki dan.

Za poboljšanje tona kože uzmite 1 kašičicu mlijeka u prahu, dodajte kurkumu u prahu i pomiješajte. Primijenite na lice i vrat. Ostavite pola sata i isperite vodom masirajući. Koristite ovu masku svaki dan dvije sedmice da biste dobili bolje rezultate. Za suhu kožu uzmite mali komad banane, dodajte kašiku mlijeka u prahu i dobro promiješajte.
oslobodjenje.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain