Napunite dom pozitivnom energijom

Stvorite si prostor za življenje u kojem se osjećate ugodno i sretno

Naš dom trebao bi biti utočište, mjesto u koje možemo pobjeći od svega i osjećati se opušteno, ugodno i sretno, mjesto koje nas inspirira da kreiramo i rastemo u bolje ljude.

Međutim, često to nije tako. Dobra energija našeg doma može biti narušena različitim stvarima – stvarima u njemu, kao i stalnim protokom posjetitelja, glasnih susjeda i ukućana te koječega što vam kvari osjećaj ugode u domu.

Kakva god bila situacija uvijek je možete promijeniti tak da dom napunite pozitivnom energijom, a to može pomoći da:
·         potaknete kreativnost i inspiraciju
·         poboljšate odnose s članovima obitelji ili neugodnim cimerima
·         uklonite negativnu energiju
·         uklonite stajaću energiju koja koči napredak
·         učinite vaš dom sigurnim i sigurnim
·         promičete skladne odnose
·         donesete više uzemljenja i pozitivne energije općenito u svom životu, ne samo u domu.
Evo kako to učiniti:

1. Riješite se nereda i viška stvari
Ovo je najvažnije i zapravo logičnom samo po sebi. Višak nepotrebnih stvari i nered nas guše. Micanje nereda i viška otvara pozitivnu, inspirativnu i kreativnu energiju. S druge strane, nered i zatrpanost potiču stagnantnu energiju koja se može pretvoriti u negativnu, i osim toga čini nas manje motiviranima i depresivnima.

Započnite čišćenjem doma od svih stvari koje više ne koristite ili ne trebate. To uključuje i sve one ormare, ormariće, podrume i tavan koji su prepuni stvari na koje ste možda i zaboravili. Generalno pravilo je – ako nešto niste koristili unutar godine ili maksimalno dvije, onda to niti ne trebate i vrijeme je da se toga riješite.

2. Svjetlost i zrak
Mračni prostori i ustajali zrak isto privlače negativnu energiju i utječu loše na vaše raspoloženje. U stvari, prigušena svjetlost može usporiti vibraciju energije, zbog čega se možete osjećati nemotivirano i lijeno.

Za vrijeme dana otvorite (i operite) prozore i zavjese, a prostorije bez prirodne svjetlosti osvijetlite lampama sa žaruljom koja emitira prirodnu svjetlost. Lampe od himalajske soli odličan su način za rješavanje negativne energije, stresa i zagađenja u zraku.

Ako je kvaliteta zraka pomalo upitna ovisno o tome gdje živite – investirajte u pročišćivač zraka ili kvalitetnu klimu koja može cirkulirati zrak te nabavite kućne biljke koje pročišćavaju dom.

3. Bijela kadulja
Bijela kadulja se stoljećima koristi za tjeranje negativne energije i čuvanje doma sigurnim i zaštićenim od neželjenih posjetitelja. Bijela kadulja također ima iscjeliteljske moći i može pomoći smiriti napetost nakon svađa i drugih problema.

Kako je koristiti? Jednostavno zapalite suhu kadulju i pustite da njen dim ispuni vaš dom. Ili prošetajte domom sa zapaljenom kaduljom u posudici i u mislima otvorite svoj dom ljubavi i pozitivnoj energiji.

4. Vjetrena zvona i zvučne posude
Zvuk ima snažnu moć iscjeljenja i pomaže donijeti harmoniju u vaš prostor. Vjetrena zvona i zvučne posude mogu se nabaviti u različitim frekvencijama koje pomažu stimulirati različite tipove energije i čakre.

Istovremeno one uravnotežuju lijevu i desnu stranu mozga i pomažu u smanjenju stresa, opuštanju i prakticiranju meditacija.

One su odlične i za energetsko čišćenje prostora ili second-hand namještaja, smanjuju anksioznost i promiču mir i jasnoću.

5. Kristali
Kristali su odličan način da unesete pozitivu u svoj domu jer oni mogu čistiti prostor, apsorbirati i rekalibrirati negativnu energiju u pozitivnu.

Neki od najboljih kristala za unošenje pozitivne energije u dom su:
Kristalni kvarc: pomaže jačati pozitivnu energiju u domu apsorbiranjem i čišćenjem negativne energije. Može pomoći smanjiti strah, stres i anksioznost. Stavite ga uz računalo/TV, u radnu sobu, kuhinju, dnevni boravak i bilo gdje trebate svježu, čistu energiju.

Ružičasti kvarc: pomaže stvoriti sklad, povjerenje i mirne odnose unutar kuće. Savršen je za parove ili obitelji koje žele produbiti vezu. Najbolje mjesto za njega je u spavaćoj sobi. Ako ga koristite za probuđivanje zdravijeg romantičnog odnosa, svakako koristite dva kristala.

Ametist: pomaže u promicanju duhovnog razvoja i pronalaženja vaše više svrhe. Također pomaže apsorbirati negativne entitete, stagnantnu ili zaglavljenu energiju i snažan je zaštitnik. Također je odličan za poticanje intuicije i kreativnosti. Stavite ametist u ured, sobu gdje meditirate ili dnevni boravak.

Žad: pomaže u uspostavljanju obiteljskog sklada i prijateljstava. Također nježno energizira i može vam pomoći da se osjećate stabilnije. Jade je također pomaže u postizanju dobrog zdravlja i bogatstva. Stavite ga u ured, ispred ulaznih vrata ili u dnevni boravak.

Tigrovo oko: pomaže zaštititi vaš dom i prostor od neželjenih posjetitelja, negativnih entiteta i energije. Također pomaže stvoriti jaču i uravnoteženiju energiju u kući kako biste bili motiviraniji i lakše ostvarivali ciljeve. Stavite ga u ured ili bilo gdje trebate više energije. Stavite ga i u automobil jer pomaže zaštititi na putovanjima.

6. Esencijalna ulja i tamjan
Difuzna esencijalna ulja ili paljenje tamjana još je jedan odličan način da očistite svoj dom i napunite ga pozitivnom energijom.

Tamjan, jasmin ili sandalovina su izvrsne opcije jer štite i čiste negativnu energiju. Što se ostalih eteričnih ulja tiče, citrusni mirisi poput limuna i naranče podižu i osjećaj sreće, cvjetni mirisi poput lavande i ruže pomažu smanjiti anksioznost i promicati skladne odnose, a biljni i drveni mirisi poput ružmarina, klarne kadulje, jasmina i pačulija pomažu u odstranjivanju negativnih energija.

Koristite eterična ulja bilo u difuzoru, uljnom plameniku ili kao sprej.

Dom je stvarno tamo gdje je srce - a to znači da je važno držati ga ispunjenim pozitivnom energijom koja će vam pomoći živjeti sretnije, smirenije i ispunjenije.
zena.rtl.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain