Ovim navikama trajno uništavate kosu i zato ih nikako NE radite

Često svoje raspoloženje 'ispucamo' na našoj kosi. Od nervoze i stresa je vrtimo prstima, igramo se vrhovima, vežemo prečvrsto rep…

Zapravo, ne razmišljamo da bismo upravo našim 'nerazmišljanjem' mogle oštetiti svoju kosu – i to ozbiljno te dugotrajno. Stoga donosimo tri savjeta - što nikako NE treba raditi s kosom.

1. Makni prste s kose!
Uglavnom radimo to zbog toga jer smo živčane: omotavamo kosu oko kažiprsta – i to po više puta. Međutim, ta je navika štetna za našu kosu – ruke nam često nisu čiste te prenosimo prljavštinu na kosu. A to pak uzrokuje mašćenje kose.

2. Raspusti kosu!
Konjski rep je brzi 'styling' koji ostavlja dojam na okolinu. Međutim, ako si svaki dan vežeš kosu u rep, to može uzrokovati ispadanje kose – također i ako vežeš pletenicu ili punđu. Stalnim povlačenjem i težinom koju mora podnositi kosa iznad čela, oštećuju se folikule kose te se tako sprječava rast nove.  

3. Šišanje je bolje!
Postoji jedna dječja bajka: „Ako iščupaš sijedu kosu, izrasti će ti deset novih dlaka.“ Dobro je da se radi o bajci. Naravno da čupanjem kose nećemo potaknuti rast nove – dapače, oštetit ćemo folikule. Ako te sijeda vlas baš jako smeta, skroz je kratko podšišaj.
miss7.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain