PRELEPI DETALJI: Kantice od pavlake i džemova pretvorite u najlepše saksije

Sezona sađenja cveća je u punom jeku, a da bi vam se balkon šarenio celog leta, potrebno je uložiti nezanemarljivu sumu novca.

Ali, ako morate da kupujete cveće i zemlju, ne morate da trošite novac na saksije! Ako želite da budu upečatljive, treba dosta i da platite, ali mi vam predstavljamo način kako da ih sami napravite od materijala koji već imate kod kuće!

Da li i vi spadate u mnogobrojne koji imaju gomilu praznih plastičnih kantica od pavlake, kiselog mleka ili krema? Evo kako da neupotrebljive kantice postanu najlepše saksije!

Osim praznih kantica, trebaće vam novine, lepak i bela boja.

Prvo isecite kartončić ili tvrđi papir u obliku dijamanta, kao što je prikazano na fotografiji. Sledeći korak je seckanje novina - odaberite delove koji vam se dopadaju, prislonite vaš šablon u obliku dijamanta, obeležite i isecite (biće vam potrebno 15 - 20 za jednu kanticu). Vodite računa da koristite novine sa masnim papirom. Zatim ofarbajte kanticu u belo - možete da je prefarbate skroz, da se ništa ispod ne vidi, ali čak i da pređete samo jednim slojem boje, ispod koje se vide "izbledele" šare na kantici, izgledaće fantastično!

Savet: Pre bojenja, pomoću acetona možete da uklonite dosta originalne boje sa kantice, a da bi se dobila pokrivenost kao na fotografiji, potrebna su 4 sloja farbe.
Još vam je ostalo da zalepite papiriće - ređajte ih jedan do drugog i uklapajte kao mozaik.
Na kraju premažite razređenim lepkom (razredite ga sa vodom) i vaše divne, unikatne saksije su gotove! Na isti način možete da dekorišete kutije, posude... Šta god vam padne na pamet! Igrajte se do mile volje, napravite svoja mala remek dela, reciklirajte, uštedite novac!

Detaljne instrukcije možete da pogledate u videu!
stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain