Prestanite konzumirati šećer za samo 10 dana

Nije lako, pogotovo ako obožavate slatkiše, ali može se!

Šećer se nalazi u gotovo svakoj namirnici koja je prerađena, a osim što izaziva ovisnost u pravom smislu te riječi, loše djeluje na vaše sveukupno zdravlje – vodeći je uzrok dijabetesa, problema sa srcem i pretilosti. Iako na prvu može zvučati jednostavno maknuti šećer iz prehrane na 10 dana, to nikako nije tako. Postoje razne studije koje su dokazale da izaziva jednaku ovisnost kao heroin!

Međutim, nakon ovih deset dana, ako preživite početnu krizu, osjećat ćete se bolje, imati više energije, bolju izdržljivost, a vjerojatno i koji kilogram manje! Ovo su savjeti i trikovi koje morate slijediti ako želite uspjeti u naumu izbacivanja šećera:

Učvrstite svoju odluku o izbacivanju šećera

Napišite na papir zašto želite izbaciti šećer i stavite ga na neko vidljivo mjesto poput frižidera. Obavijestite ljude oko sebe o vašem naumu jer će vam trebati podrška.

Uklonite SAV šećer iz stana

Nema jednostavnog načina za izbacivanje šećera, a u ovom slučaju vam ne pomaže ići korak po korak. Imajte na umu da radite odličnu stvar za sebe i poklonite nekome sve namirnice koje sadržavaju šećer.

Pazite na “tekuće” kalorije

Šećer iz sokova posebno je opasan jer ga vaše tijelo lakše apsorbira. U ovih deset dana izbjegavat ćete sva pića u boci, osim vode, naravno, uključujući i razne pripravke iz vrećice.

Protein je vaš prijatelj

Svaki obrok u danu mora sadržavati protein! Pogotovo doručak! Proteini će izbalansirati šećer u krvi, inzulin, ali i spriječiti želju za slatkim. Pripazite na to da prvi obrok u danu bude unutar sat vremena od buđenja.

Ne ograničavajte ugljikohidrate (ali one dobre!)

Izbacite kruh, krumpire i tjesetinu, ali jedite hrpu povrća. Najbolja opcija je zeleno povrće kao što su brokula, šparoge, mahune, gljive, tikvice, patlidžan, artičoke, paprike, špinat, itd.

Jedite masnoće!

Masnoće su na lošem glasu, ali one su neophodan dio svake dijete jer će vam pripomoći u obuzdavanju želje za slatkim. Naravno, ovdje mislimo na dobre masnoće koje se nalaze u sjemenkama i orašastim plodovima, avokadu, maslinovom ulju, kokosovom ulju i ribi.

Pripremite se na izazov!

Vaš šećer u krvi će intezivno varirati tijekom ovih 10 dana, ali kad padne, ne dopustite da vam nestane namjera s kojom ste krenuli u ovo. Pripremite se na promjene raspoloženja i neutaživu želju za slatkim, a tu će vam pomoći grickalice kao što su orašasti plodovi.

Prva tri dana su najgora

I tada ćete se osjećati najgore, ali obećavamo, nakon toga počet ćete se osjećati kao nova osoba.

Odmarajte

Kada je bilo kakva detoksikacija u pitanju, odmor je ključan. Vaše se tijelo rješava šećera i toskina, ali i liječi negativne učinke koje su stavili za sobom. To znači da će vaše tijelo pojačano raditi tijekom ovog perioda od 10 dana. Pobrinite se da dovoljno spavate i odmarate. Isto tako, zbog promjena raspoloženja i mijenjanja razine energije, odvojite vrijeme na one aktivnosti koje vam uklanjaju stres.
jolie.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain