Tanjuri na zidovima? Ukrasi domova naših baka ponovo su IN!

Sjećate se ukrasnih tanjira na zidovima u domovima naših baka? Takvi ukrasni tanjiri su ponovo in. Sada, većina nas u domu ima neke cool i neobične komade keramike koje držimo kao ukras. Takvi su i moderni zidni tanjiri koji se koriste u ovom recikliranom trendu. Upečatljive boje, zanimljive poruke, neobični crteži… i eto vam efektnijeg ukrasa od neke već viđene slike za zid.

Ista kolekcija
Također, nekada su se pravile galerije na zidu od tanjira iz iste kolekcije, a danas je popularna raznovrsnost, pa možete kombinovati ukrasne tanjire sa suvenirima, zatim komadima koji su vam zanimljivi i lijepi... Međutim, postoji dosta neobična, ali ipak originalna i usput drevna metoda ukrašavanja - upotreba zidnih tanjira. Rezultat ovog dekora je neobičan interijer. Dekorativni zidni tanjiri su odličan način da se izdvajate, pokažete da se razlikujete od drugih, stvaraju viziju mira i ljepote, kao i moderan i ukusno uređen interijer.

Zidni tanjiri raznih oblika su savršeno rješenje i raznovrstan dekor koji odgovara skoro svakom stilu interijera - klasičnom, vintage, minimalističkom, stilskom i drugim modernim stilovima. Svijetli tanjiri sa malim cvjetnim aranžmanima, za moderan stil koriste se obični tanjiri ili sa apstraktnim dizajnom. Takvi tanjiri se savršeno uklapaju ne samo u kuhinji ili trpezariji već su odlično rješenje za dnevnu sobu, hodnik, pa čak i spavaću sobu. Posebno vrijedne ili skupe porcelanske stavke mogu biti postavljene na posebnim policama. Dekorativne tanjire možete postaviti u seriji. Tipično, ova opcija vam, prije svega, omogućava da stavite akcenat na zid u toj oblasti. Niz ovakvih tanjira je postavljen duž zidova, naprimjer, iznad kamina, stola ili uzglavlja.
Oblik talasa
Simetrija je također važna. Ako imate puno tanjira istog oblika, oni mogu biti postavljeni jedan iznad drugog na istoj udaljenosti od nekog objekta, kao što su slike ili ogledala. Ukrasne tanjire možete postaviti u obliku talasa ili oblaka. Posebno lijepo izgledaju i originalni tanjiri različitog oblika, ali istog dizajna, kada se šire u talasastoj ili apstraktno trodimenzionalnoj liniji. Takva opcija će izgledati dobro na velikom praznom zidu. Možete da koristite geometriju. Naprimjer, kvadrat, krug ili ovalne oblike, čime ukrašavate prazan dio zida u vašem domu.
oslobodjenje.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain