Trikovi za savršeno njegovanu kožu

Tajna prekrasne njegovane kože nije u skupim proizvodima za njegu, otkrijte jednostavne promjene koje možete uvesti u svoju rutinu kako bi vaša koža bila zdravija i ljepša

Svi svakodnevno viđamo barem jednu osobu sa savršenom kožom i uvijek se pitamo kako to postići. Tajna najčešće nije u skupim proizvodima, već u svakodnevnoj rutini njege kože koja uključuje jednostavne trikove koje je jednostavno uvesti u svoju svakodnevicu.

U nastavku otkrijte 8 jednostavnih trikova kojima ćete postići savršenu njegovanu kožu:

Dovoljne količine tekućine
Ovo se svakako odnosi na adekvatan dnevni unos vode u organizam, ali i na sitnice poput ispijanja kave svega nekoliko minuta nakon buđenja. Pokušajte jutarnju kavu zamijeniti zelenim sokom prepunim vitamina i već za nekoliko dana uočit ćete razliku.

Prehrana
Najbitnije stavka u njezi kože. Ukoliko ne vodite zdrav život i vaša prehrana se svodi na brzu hranu, možete zaboraviti na lijepu kožu.

Hidratantna krema
Ustalite nanošenje hidratante kreme ujutro i navečer u svoju rutinu i vaša koža će vam biti zahvalna.

Dodirivanje lica
Možda zvuči bizarno, ali naslanjanje lica na ruku i dodirivanje lica prstima može dovesti do boranja i izbijanja prištića.

Previše proizvoda
Korištenje previše različitih proizvoda može biti štetno za vašu kožu. Savjetujte se sa svojim dermatologom i odaberite dva-tri proizvoda koji odgovaraju vašoj koži i ustalite ih u svoju rutinu njege kože.

Zaštita od sunca
Mnogi misle da je zaštita od sunca potrebna samo u ljetnim mjesecima, ali to je netočno. Izlaganje suncu je glavni uzrok prebrzog starenja kože stoga se zaštite od sunca neovisno koje godišnje doba je u pitanju.

Čišćenje kistova za šminku
Možda ste vi jedina osoba koja ih koristi, ali to ne znači da ih ne morate svakodnevno čistiti. Kistove jednostavno možete očistiti i korištenjem blagog šampona za kosu.

Spavanje
Mnogima neizvedivo, ali spavanje je jednako bitno kao i sve stvari koje još morate obaviti. Priuštite si potrebnih osam sati sna i vaša koža će vam biti zahvalna.
elle.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain