U modi su uvek dobro zdravlje i savršeno telo

Kombinacijom vežbi i zlatnih pravila u ishrani ne samo da ćemo zategnuti mišiće i dobiti savršeno telo koje bez nelagode možemo pokazati na plaži već ćemo se osećati dobro i zdravo

Ravan stomak je uvek u modi. Do njega ćete doći kombinacijom vežbi i pridržavanjem određenih pravila u ishrani. Koliko god ovo zvučalo dosadno, te zaista zlatne navike predstavljaju jedini način kojim ćete se na vreme pripremiti za bikini i plažu.

Dan počnite čašom mlake vode sa malo limunovog soka, potom doručkujte, a sastavni deo tog, kao i svih ostalih pet obroka, treba da budu proteini (jaja, orasi, belo pileće meso, riba, pečurke). Da biste metabolizam držali aktivnim, vodite računa da jedete na svaka dva-tri sata (telo koristi kalorije kao energiju). Dvadeset minuta pre jela valja popiti čašu vode, dok bi dnevni unos tečnosti trebalo da bude bar tri litra, ukoliko se trenira i više.

A kako većina metaboličkih poremećaja nastaje zbog manjka vitamina i minerala u organizmu, treba jesti bar tri porcije voća, dok neprikosnoveno pravilo za zdrav život važi i u ovom slučaju: najbolja su kuvana jela, nemasno meso (juneće, teleće, pileće, riba) i povrće. Uz ove zdrave navike, pomažu i cake: obrok servirati na malim tanjirima, tako se automatski rešava problem prejedanja; zalogaje dobro sažvakati i između njih praviti pauzu, kako bi mozak primio informaciju o sitosti. I nikako ne jesti dva sata pre spavanja!

Izbor pravih namirnica i uzimanje dovoljno tečnosti (bez alkohola) pola je posla, drugu polovinu čine vežbe. Odlične rezultate postići ćete boksom, dok udarate u džak aktivira se upravo grupa stomačnih mišića. Možete kombinovati brzi hod sa trčanjem – trčite dok ne počnete da gubite dah a onda nastavite da koračate (ukupno dvadeset minuta). Dobro bi bilo da češće pešačite i idete stepenicama, a evo i namenskih vežbi za zatezanje stomaka za koje je potrebno samo deset minuta.

Istezanje (4 minuta)

Držeći u svakoj ruci po teg od kilograma, stati uspravno, skupljenih stopala. Podići levo stopalo na visinu oko tri centimetra, blago se poviti unazad, iz kukova, istovremeno prebacujući ruke preko glave. Ispraviti telo i zadržati ruke u visini ramena. Vratiti se u početni položaj i ponoviti vežbu sa drugom nogom.

Iskorak napred (2 minuta)

Stati uspravno skupljenih stopala. Ruke, sa tegovima od 1,5 kg, držati uz telo. Iskoračiti desnom nogom i spustiti se u čučanj istovremeno podižući levu ruku iznad glave. Vratiti se u početni položaj i ponoviti vežbu praveći iskorak levom nogom. Naizmenično menjati noge.

Iskorak u stranu (2 minuta)

Razmaknuti stopala u širinu kukova, u rukama držati tegove od 1 kg (saviti ruke u laktovima tako da tegovi budu u visini kukova). Desnom nogom zakoračiti u stranu, na otprilike 40 cm, i to tako da desni kuk bude naspram desnog stopala. Saviti desno koleno, spustiti se u polučučanj, podići levu ruku iznad glave a desnu pustiti da slobodno pada prema podu. Vratiti se u početnu poziciju i ponoviti vežbu iskoračivanjem levom nogom.

Široka rotacija (2 minuta)

Razmaći noge u širinu kukova, zatim iskoračiti desnom nogom istovremeno izbacujući levo rame. Potom iskoračiti levom nogom izbacujući desno rame. Napraviti 16 koraka hodajući na ovaj način. Uraditi dva seta vežbi.
gloria.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain