U samo 3 koraka rešite se strija!

Vreme je za letnju garderobu, a stomak, grudi, bokovi i zadnjica išarani su vam ružičastim brazdama? Promena telesne težine učinila je svoje, pa sada muku mučite sa strijama. Ove neestetske promene ne mogu se potpuno povući, ali odgovarajući praparati mogu učiniti da postanu manje uočljive.

Piling – temelj lepe kože
Pitate se zašto stručnjaci stavljaju piling u prvi plan? Odgovor je kratak i jasan – taj tretman predstavlja osnov za lepu kožu. Pre svega, odstranjuje odumrle ćelije epiderma i čisti pore, a potom omogućava da kozmetički preparati prodru u derm, pokrenu eksfolijaciju (obnovu) dubokih slojeva i ublaže akne, bore, fleke i ostale znakove starenja.

Napravite sami:
Ako radite piling kod kuće, nabavite kvalitetnu lufa rukavicu i masku s mikrogranulama, ili napravite pastu za čišćenje od prirodnih sastojaka: pomešajte kašičicu mlevene hidžiki alge, koju ćete naći u prodavnicama zdrave hrane, sa šoljicom krupne morske soli, šoljicom hladnoceđenog maslinovog ulja i malo limunovog soka.
Preparat ravnomerno nanesite na telo, a zatim se izmasirajte povlačući dlan napred-nazad, kao kad pokušavate da zagrejete ruke na hladnoći (krenite od stopala do ramena). Svaki deo tela trljajte brzo i dugo. Ukoliko se umorite, ne prekidajte masažu, već istrajte do kraja. Zagrevanje, koje se postiže na ovaj način, ima važnu ulogu u procesu pilingovanja – pospešuje dejstvo preparata i cirkulaciju potkožnog tkiva.

Bademovo ulje učvršćuje kožu
Posle petnaestak minuta, kad završite trljanje, istuširajte se naizmenično toplom i hladnom vodom, dok ne sperete preparat. Na kraju – namažite se malom količinom bademovog ulja, ogrnite bademantil i odmorite malo dok ga koža ne upije.

Efikasan prirodni preparat
Pošto efikasnost ovog tretmana najviše zavisi od delotvornosti preparata koji se nanosi na kožu, umesto bademovog ulja možete upotrebiti i neki proveren proizvod protiv strija. Možete napraviti i masku od prirodnih sastojaka: sjedinite dve kašike kokosovog ulja, dve kašike kokosovog putera i dve kašike ši butera. Dodajte jednu kašiku ulja avokada i nekoliko kapi ulja vitamina E. Pripremljenu mešavinu lagano otopite na pari. Sastojke dobro umutite, pa ih sipajte u sterilnu plastičnu kutiju.
Uradite piling, istuširajte se toplom vodom, obrišite se, pa nanesite preparat na kritična mesta. Potom, obucite bademantil, pa sačekajte da vam se koža dobro osuši i zagreje. Za to vreme, pijte mlaku limunadu bez šećera. Tako ćete proširiti pore i olakšati prodor aktivnih supstanci u kožu, ali i pokrenuti unutrašnji proces regeneracije.
hronomagazin.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain