Kako odabrati odgovarajuću nijansu nude ruža za usne?

Nude ruž, uz vatreni crveni, klasik je koji se nalazi u svakoj kozmetičkoj torbici. Idealan je, kako za večernje, tako i za dnevne prilipe, ali, iako mislimo da ga je jednostavno kombinovati s ostatkom make up-a, u stvarnosti je ipak malo drugačije jer ista nijansa ruža neće na svim tonovima kože izgledati kao pogodak.

Međutim, istraživanja su pokazala kako do idealne nijanse možete doći na način o kojem do sad niste razmišljali.

Naime, stručnjaci iz NBC-jevog showa “The Doctors” tvrde da je dovoljno zaviriti u grudnjak i otkrićete šta je idealno za vas. Zvuči pomalo suludo, no boja bradavica otkriva nijansu idealnog ruža jer je upravo njihova boja, s obzirom na to da je dio tijela, prirodna pa će samim time dobro i pristajati ženskom licu.Odabir ispravnog ruža tek je prva stavka u kreiranju savršenog nude looka. Do njega se može doći u tri koraka.

Prije svega, potreban je blistav ten, a za njega je potrebna savršena podloga. Kvalitetan puder je must have, a zabranjeno je previše bronzera, već se jagodice treba istaknuti tek nježnom nijansom rumenila. Drugi korak je nanošenje ruža, a idealan izbor su oni mat teksture. Za prirodan look bolje su svjetlije nijanse, dok večernji izgled zahtijeva one napadnije, ali se ipak držite boje ruža za koji je novom, popularnom metodom, utvrđeno da pristaje licu.

Zadnji se korak odnosi na izbor sjenila, a za nude look karakteristično je naglasiti oči tamnijim nijansama, no treba izbjegavati crnu. Postepen prelaz od svjetlijih prema tamnijim nijansama u uglu oka osiguraće prirodnu sjenu na kapcima, a look se može uokviriti tušem za oči.
ljepotaizdravlje.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain