11 načina da obnovite svoje stare i ofucane stvari


Da li ste primetili da je vaša omijena stvar izgubila nekadašnji sjaj? Koliko vam se puta desilo da ste bacili stare i dotrajale stvari jer niste znali da ih možete sami popraviti? Za to vam nisu potrebne nikakve posebne veštine ili oprema. Sve što vam je potrebno već imate u svojoj kući. Pogledajte genijalne načine koji će pomoći da vaše stare stvari ponovo izgledaju kao potpuno nove.

1. Majonez za drvo

Majonez možete koristiti za uklanjanje belih mrlja na drvenom nameštaju, naročito onih nastalih kondenzacijom. Sipajte malo majoneza i istrljajte, a onda očistite krpom. Majonez možete koristiti i za pukotine na drvenim predmetima. Sipajte majonez u pukotinu i sačekajte nekoliko dana. Nakon toga obrišite i ispolirajte mekom krpom.

2. Senf za bakar

Običan senf će vratiti sjaj bakarnim predmetima. Sipajte malo senfa na bakarnu narukvicu, na primer, pa sačekajte nekoliko minuta. Ispolirajte i istrljajte vlažnom krpom.

3. Majonez za nalepnice

Kako biste uklonili nalepnice, sipajte majonez na površinu, ostavite ga 15-30 minuta, pa istrljajte i ispolirajte krpom.

4. Lak za nokte za staklo

Operite staklo, pa nanesite providan lak na ogrebotine. Sačekajte oko sat vremena, pa istrljajte površinu tupferom natopljenim skidačem laka.

5. Crni luk za čišćenje kože

Presecite luk na pola i istrljajte predmet od kože. Obrišite mekom krpom. Koža će ponovo zasijati.

6. Lak za kosu za fleke

Fleke od šminke naprskajte lakom za kosu, obrišite krpom i operite na uobičajen način. Ovaj proizvod je nezamenljiv i za fleke od laka za nokte. Naprskajte ga na četkicu za zube i istrljajte fleku.

7. Bebi šampon za naočare

Koristite bebi šampon za uklanjanje manjih ogrebotina na naočarima. Sipajte malo šampona na sočiva i istrljajte. Ostatke obrišite krpom.

8. Pepeo od cigareta za ogrebotine

Pepeo može spasiti vaš drveni nameštaj. Pomešajte ga sa vodom da dobijete pastu i sipajte je na površinu. Nežno ispolirajte i obrišite krpom.

9. Maslac za fleke od uljane farbe

Ove fleke ćete ukloniti tako što ćete pomešati maslac i deterdžent u prašku u razmeri 1:1. Nanesite mešavinu na fleku nežno trljajući četkicom za zube. Sačekajte 10-20 minuta pa operite na uobičajen način.

10. Kreda i odeća

Obična kreda će vam pomoći da se rešite masnih fleka. Izmrvite kredu u prah i pospite je po flekama. Očistite nakon što kreda asporbuje masnoću, pa operite kao i obično.

11. Pasta za zube za naočare

Kako biste se rešili ogrebotina na naočarima, koristite zubnu pastu bez granula. Sipajte je na staklo, razmažite krpom, a onda uklonite ostatke krpom. Ovu metodu možete koristiti i za ekrane pametnih telefona i satova.
fokuzz.com

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain