Ispovest Mire Furlan: Bila je jedan od najvećih seks simbola stare Juge, a onda je proterana s Balkana


Ne vraća se u Srbiju ni za živu glavu

Ostvarila je više nego uspešnu karijeru, kako u regionu tako i u Americi, ali put do zvezda nije bio nimalo lak. Mira Furlan je jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije. Ostvarila je mnoge zapažene uloge, a važila je i za jedan od seks simbola ove generacije.

Rođena je u Zagrebu, a sada već davne 1991. godine, Mira se iz odselila u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život. Međutim, njenom putu do uspeha prethodio je niz nesrećnih događaja.

Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina, što je za nju bio pretežak udarac, zbog specifičnog odnosa koji su imale. Često su se svađale, a Mira joj je zatim pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala.

1986. godine Mira je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Često je posećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD.

Venčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav. Glumica ne razmišlja o povratku u domovinu jer se oseća proteranom sa ovih prostora.

Iako je u Americi doživela veliku slavu, svojevremeno je izjavila da je tamo veoma teško baviti se ovom profesijom, jer glumce ponižavaju i tretiraju kao stoku i da zato ljudima kojima želi dobro nikada ne bi savetovala da postanu glumci.
zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain