Istraživanja pokazala: Intervalni trening visokog intenziteta najbolji za dobijanje ravnog i čvrstog stomaka


Ravan i čvrst stomak nije samo estetski ono čemu svi težimo, nego je i pokazatelj dobrog zdravlja jer je stomak centar tela pa je, između ostalog, zajedno s leđnim mišićima zaslužan za pravilno držanje. A put do istesanog stomaka sada je lakši jer je naučno dokazano koja vežba je najbolja za njegovo jačanje.

Naslage masnog tkiva na stomaku su izuzetno nezdrave jer se nakupljaju u abdominalnoj šupljini i okružuju nekoliko važnih organa. Zato su naučnici preuzeli na sebe zadatak da istraže kako određene vrste vežbi utiču na skidanje centimetara sa stomaka i struka.
  
U jednoj studiji ispitanici su nedeljno izvodili četiri različite vežbe. Jedna grupa ispitanika izvodila je četiri statične kardio vežbe i vežbe snage, dok je druga grupa izvodila dve statične vežbe i dva intervalna treninga visokog intenziteta.

Naučnici su došli do zaključka da je intervalni trening visokog intenziteta najbolji za dobijanje ravnog i čvrstog stomaka. Grupa ispitanika koja je izvodila intervalni trening visokog intenziteta ne samo da je izgubila više telesne težine nego i više centimetara u struku, kao i znatno više masnog tkiva s područja stomaka u poređenju s grupom koja je vežbala statičke vežbe u teretani.

Naučnici zaključuju da je najveći plus intervalnog treninga visokog intenziteta u tome što se izvode kratke i intenzivne vežbe, pri čemu telo radi do krajnjih granica, pa se tako pospešuje razgradnja masnog tkiva sa stomaka.
lepotaizdravlje.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain