Kako da vaša šminka izgleda savršeno i na visokim temperaturama


Znojenje je jedna od stvari koju leti teško možemo izbeći. Međutim, ako za vas napuštanje kuće bez šminke ne dolazi u obzir, primenite nekoliko sledećih trikova kako bi vaša šminka izgledala savršeno i na visokim temperaturama.

1. Obavezno hidrirajte kožu
Ako ste mislili da će preskakanje kreme za lice smanjiti mogućnost mašćenja i znojenja lica – prevarili ste se. Ako vaša koža nije dovoljno hidrirana, lučiće sebum kako bi se zaštitila i biće znatno masnija nego nakon nanesene kreme. Ako imate prirodno masnu kožu, koristite kreme na bazi vode.

2. Ne zaboravite primer
Baza za šminku je ključ njene postojanosti. U letnjim se mesecima odlučite za matirajući primer koji će suziti vaše pore i stvoriti zaštitnu branu kako znoj ne bi probijao na površinu.

3. Nepoželjan sjaj uklonite papirićima namijenjenim za to
Nikako nemojte znoj i neželjeni sjaj izlučen tokom dana nadograđivati matirajućim kompaktnim puderom. Tako ćete samo naneti bakterije na lice koje će za posljedicu imati bubuljice i zapušene pore. Umesto pudera, koristite blotting papiriće koji će pokupiti sav neželjeni sjaj, a vaša šminka će ostati netaknuta.

4. Izbegavajte kremastu šminku
Koliko god voljeli kremasta rumenila i bronzere, u letnjim ih mjesecima zamenite s proizvodima u prahu. Tako će vaša šminka biti dugotrajnija i izgledaće puno lepše.

5. Koristite vodootpornu šminku
Odlučite se barem za vodootpornu maskaru kako ne biste svakih nekoliko minuta morali da proveravate imate li ružne crne mrljice na kapcima i podočnjacima.

6. Nikako ne zaboravite fiksator
Fiksator je tačka na i koja će stopiti sve proizvode koje ste prethodno nanijeli kako biste izgledali što prirodnije, a vi ćete biti bezbrižni jer će vaš make-up na licu ostati celog dana.
lepotaizdravlje.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain