Kako negovati kosu tokom leta


Iako svi želimo da nam je kosa zdrava i sjajna tokom cele godine, leto ipak donosi veće izazove. Ovo su saveti zbog kojih će vam kosa biti zahvalna čak i nakon dugotrajne izloženosti suncu, vetru i soli.

Redovno stavljate balzam
Pobrinite se da prilikom svakog pranja kose nanesete i balzam. Pomoći će vašoj kosi da vrati vlažnost koja je neophodna u letnjim mesecima. Odaberite balzam koji sadrži mnogo antioksidansa. Oni bez parabena i  odličan su saveznik pri otklanjanju stresa na kosi uzrokovanog suncem. Isprobajte i ovaj trik: balzam nanesite na suvu kosu pre kupanja kao dodatnu zaštitu pa kada izađete iz vode ili mora, vaša kosa će biti svilenkasta i zaglađena.

Koristite manju količinu šampona
Mnogi veruju da čestim i obilnim šamponiranjem čine dobro svojoj kosi, ali većom količinom šampona i učestalim pranjem teme postaje suvlje. Ako je kosa masnija, koristite šampon u manjim količinama i nanosite ga direktno uz koren. Na vrhove ne morate nanositi šampon jer će ispiranjem s vrha glave šampon dovoljno delovati i na taj deo.

Koristite proizvode s vitaminima
Kakadu šljiva, australska najbogatija je vitaminom C na svetu, a upravo je ovaj vitamin neophodan za zdravu i sjajnu kosu. Redovitom upotrebom poboljšava se stanje suve kose i zato je preporučljivo korištenje tokom letnjih meseci.

Izbegavajte uređaje za stilizovanje kose
Umesto da koristite fen za kosu, sačekajte da se kosa osuši na vazduhu. Iako ćete možda svaki dan želeti letnje talase na svojoj kosi, bolje je da izbjegavajte uređaje za stilizovanje poput pegle za kosu ili figara jer ćete na taj način dodatno isušiti kosu. Takođe, tokom leta kosa najviše strada pa ćete, ako želite zdravu i blistavu kosu, češće posećivati frizera kako bi vam odrezao suve krajeve.

Posebna nega za obojenu kosu
Sunce će sigurno oštetiti kosu i učiniti je suvljom. Zbog toga farbanje kose planirajte pre najvećih vrućina. Ako to uradite usred leta, vaša bi kosa mogla da trpi posledice. Ali svakako je dobro kosu leti dodatno njegovati specijalnim proizvodima za farbanu.
cosmopolitan.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain