Mjesečevo mlijeko... Šareni trend protiv nesanice!

Svaki nam dan iskaču novi trendovi u zdravoj prehrani po društvenim mrežama i internetu. Vjerojatno si dosada došla u doticaj s pićima duginih boja, no jesi li znala da postoje i zdrave verzije koje ti mogu pomoći utonuti u san, a pritom te i oduševiti svojim izgledom?

Što je mjesečevo mlijeko?
Za sve koji imaju problema sa spavanjem, mlijeko je uvijek bilo provjereni napitak za umiriti misli i tijelo. Postoje razni načini kako ga pripremiti s drugim sastojcima za lakši san, a mogu se koristiti i biljne verzije mlijeka.

Mjesečevo mlijeko jedno je od tih prirodnih pomagala za mirnije noći, a dolazi iz stare ayurvedske tradicije ispijanja mlijeka za poboljšanje sna.


Najbolje kod mjesečevog mlijeka je to što ne moraš strogo pratiti neki određeni recept, već ga možeš 'smućkati' s namirnicama koje imaš u kuhinji, saznajemo s portala Shape.Kako bi napravila svoju dozu prirodnog lijeka za spavanje, trebat će ti mlijeko po izboru, zdravi dodaci i malo mašte kako bi tvoj napitak plijenio poglede diljem interneta odlučiš li se podijeliti ga na Instagramu s ostalim kreativcima.


U mjesečevo mlijeko možeš dodati kurkumu, kao u receptu za zlatno mlijeko, ljekovito CBD ulje, jestivo cvijeće i sve što ti okusom paše, a neće ti otežati da utoneš u san.

Kako ti mjesečevo mlijeko pomaže zaspati?
Sve je u stvaranju ugode. Toplo mlijeko jedno je od najviše preporučenih napitaka za poboljšanje sna. Pretpostavlja se da je to zbog psihološkog učinka ispijanja mlijeka koji će te učiniti spremnom za 'krpe', pogotovo ako se odlučiš na sojino mlijeko.

Sojino mlijeko ima više magnezija u sastavu od kravljeg, a inače, dizanjem razine magnezija u svojoj dijeti pomaže se ukloniti nesanica.


Odabirom odgovarajućih dodataka može se dodatno pomoći - za jednostavnije verzije svog mjesečevog mlijeka možeš dodati malo meda kako bi smanjila produkciju hormona oreksina u mozgu kojeg se povezuje s budnosti.Možeš 'ubaciti' i neke adaptogene, vrste bilja i gljiva za koje se pretpostavlja da imaju velike zdravstvene dobrobiti, poput smanjenja stresa, uklanjanja umora i održavanja hormonalne ravnoteže. To su npr. tulsi ili sveti bosiljak, snažni antioksidans ashwagandha, i slično.


Jednom kada kreneš, za čas ćeš znati pripremiti svoje najdraže mjesečevo mlijeko koje će ti čuvati zdravlje i tijekom noći te pomoći što prije otputovati u zemlju snova.
zdravakrava.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain