Na društvenim mrežama nikada ne objavljujte ovih 10 stvari


Društvene mreže postale su preslika našeg života. Objavljujemo slike s ljetovanja, slike hrane, novih ljubavi, starih ljubavi... Ipak, koliko god se to bezazleno činilo, takve stvari vode do raznih neugodnih situacija - od izgubljene prilike za posao do krađe identiteta. Čak 70 posto poslodavaca tu i tamo škicne profile potencijalnih posloprimaca, a sigurno ne želite da vaš budući šef vidi kako izgledate kada ste pijane ili da pročita kako javno ocrnjujete bivšeg poslodavca. Zato ovih deset stvari nikada ne biste smjele objavljivati na društvenim mrežama:

1. Podaci o poslu, kolegama i nadređenima
Zbog navedenih razloga, ostavite mišljenje o stvarima poslovne prirode za sebe. Nikada ne znate na koji način to vaši kolege ili nadređeni mogu doznati, pa makar imale privatan profil s nekoliko desetaka ljudi. Podijelite to uživo s ljudima od strogog povjerenja i to u svoja četiri zida.

2. Vlastito "prljavo rublje"
Koliko god bili ljuti u trenutku svađe s dečkom ili prekida, ostavite tehnologiju po strani i duboko dišite. Zagarantirano ćete požaliti ako natipkate ljutiti status na fejsu a, uz to, ostaviti loš dojam na većinu ljudi koja bi to pročitala. Pripazite i na to što objavljujete vezano uz neke kompanije ili poduzeća jer bi vam se to također moglo obiti o glavu.

3. Podaci o dokumentima i karticama
Koliko god se ovo činilo očitim tabuom za društvene mreže, brojne korisnike društvenih mreža zavara lažna sigurnost koju one pružaju i tako počnu bezbrižno dijeliti podatke koji se mogu vrlo lako zlorabiti.

4. Adresa i lokacija na kojoj se nalazite

Nikada, ali nikada nemojte označiti lokaciju svog doma i naglasiti da ste kod kuće. Isto tako, ako se poželite tagirati u nekom restoranu, noćnom klubu, kinu ili na nekom sličnom mjestu, strpite se i to učinite tek kada napustite to mjesto. Ovo su jedni od najčešćih povoda za pljačke i napade, vjerovali ili ne.

5. Planovi za godišnji odmor
Zbog istih razloga kao i na prethodnoj točci, nikada ne biste smjeli objavljivati točnu lokaciju na kojoj se nalazite. A isto tako, ni planove za odmor. Sačuvajte slike za objavu nakon godišnjeg, što je odličan razlog da se za vrijeme godišnjeg detoksicirate od tehnologije.

6. Dnevni plan i raspored
Nitko ne treba znati svaku vašu točku na rasporedu, to je previše zalaska u intimu. Budite oprezni s kim dijelite takve informacije.

7. Sramotne stvari o sebi
Možda mislite da ćete ispasti duhoviti jer se znate dobro našaliti na svoj račun, međutim taj će vam potez donijeti više štete nego koristi. Držite do svog dostojanstva i gradite dobru sliku o sebi, humoristični možete biti i na puno drugih načina.

8. Podaci vaše djece
Zbog istih razloga zbog kojih ne biste trebali dijeliti ni svoje vlastite. Nažalost pedofilija nije stran pojam, a na društvenim mrežama opasnost je veća nego bilo gdje drugdje. Slike i informacije vezane za djecu ostavite za fotoalbum i kućnu arhivu.

9. Nešto što može odati vašu lozinku
Najbolje bi bilo da svoju lozinku zakomplicirate što je više moguće i da ni u kom slučaju ne objavljujete dijelove.

10. Rezultate kvizova i online igrica
U 2018. smo godini. Ovo više nikoga ne zanima.
index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain